Toivo Takalalta 35 000 euron lisälahjoitus liikunta- ja terveystieteille

Matti Manninen, Toivo Takala
Matti Manninen ja Toivo Takala
Erikoissuunnittelija Toivo Takala teki 30.5.2017 yhteensä 35 000 euron lahjoituksen Jyväskylän yliopistolle. Lahjoituksestaan hän osoitti 20 000 euroa liikuntatieteelliselle koulutusalalle ja 15 000 euroa terveystieteiden koulutusalalle.

Kyseessä on meneillään olevan varainhankintakampanjan aikana Toivo Takalalta jo toinen yksityislahjoitus omalle yliopistolle: 17.2.2015 hän lahjoitti 40 000 euroa liikuntatieteelliselle koulutusalalle ja 25 000 terveystieteiden koulutusalalle, eli lahjoitusten yhteissummaksi nousee 100 000 euroa.

- Aloitin opiskeluni Jyväskylän yliopistossa 1978 ja työurani 1985. Yliopiston liikunta- ja terveystieteiden tutkimus ja koulutus ovat huippuluokkaa ja liikunta on mieliharrastukseni. Haluan olla lahjoituksellani tukemassa liikunta- ja terveystieteitä sekä alan tutkimustulosten jalkauttamista. Sydäntäni lähellä ovat erityisesti Keski-Suomen hyvinvoinnin osaamiskeskittymän (KeHO) toiminta sekä Vuokatissa sijaitsevan yliopiston liikuntateknologian yksikön opetus- ja tutkimus, Toivo Takala kertoo.

-          Olen ilahtunut ja kiitollinen, että yliopiston alumnien joukossa on näin mahtava yliopiston tukija. Lahjoitukset ovat merkittävä panostus Jyväskylän terveystieteiden ja liikuntatieteiden kehittämiseen, rehtori Matti Manninen toteaa.

Kiitoksiin yhtyy myös liikuntatieteellisen tiedekunnan dekaani Lasse Kannas.

Erikoissuunnittelija Toivo Takala, 050 562 0419, toivo.takala@jyu.fi
Rehtori Matti Manninen, 040 6800 215, matti.manninen@jyu.fi