Sosiaalipolitiikan päivät 2017

Alkamisaika: torstai 26. lokakuuta 2017, 10.15

Päättymisaika: perjantai 27. lokakuuta 2017, 14.00

Paikka: Seminaarinmäki, C päärakennus

Vuonna 2017 vietetään Sosiaalipolitiikan päivien 40. juhlavuotta. Päivät järjestetään Jyväskylässä 26.-27.10.2017 teemalla “Uudet riskit, vanhat vakuudet”.

Päivien teeman alle on tiivistetty kaksi suurta tulevaisuuden haastetta 1) työmarkkinoiden ja työelämän muutoksesta kumpuavat riskit sekä 2) ekososiaaliset riskit.

Näiden riskien aktualisoituessa samanaikaisesti syntyy tarve pohtia uudelleen sekä työtä ja työpolitiikkaa että työmarkkina-asemalle perustuvaa sosiaalipolitiikkaa sekä hoivan ja työn yhteensovittamista. On siis tullut aika hahmotella uutta ekososiaalista yhteiskuntapolitiikkaa ja sitä, millaista työtä ja millaisia työmarkkinoita ekososiaalinen yhteiskuntapolitiikka edellyttää.

Päivien pääpuhujiksi ovat lupautuneet arvostettu työelämän tutkija, professori Jill Rubery (University of Manchester) sekä ilmastonmuutoksen ja kestävän hyvinvoinnin arvostettu tutkija ja emeritusprofessori, Ian Gough (University of Bath & LSE).

Sosiaalipolitiikan päivien työryhmät ovat varmistuneet joten voit ehdottaa papereita/abstrakteja liittyen työryhmien aiheisiin.

Ehdotuksia otetaan vastaan 30.9.2017 saakka. Ohjeet löytyvät nettisivuilta.

Tutustu aiheisiin tarkemmin www -sivulla:

Ilona Bontenbal
sospol2017@jyu.fi