Ajankohtaista

Jyväskylän yliopisto jälleen maailman parhaiden yliopistojen listalle

Jyväskylän yliopiston sijoitus maailman parhaiden yliopistojen listauksessa laski hieman vuotuisessa brittiläisessä yliopistovertailussa (QS World University Rankings). Yliopisto sijoittui uudessa vertailussa sijalle 357, kun vuoden 2016 sijoitus oli 338. Jo pelkkä listalle pääsy on saavutus, sillä mukaan on valittu ainoastaan 980 yliopistoa maailman huipulta. Suomen yliopistojen joukossa Jyväskylän sijoitus oli neljäs.

- Kaikkiaan maailmanlaajuisesti on arvioitu olevan noin 26 000 yliopistoa, joten Jyväskylän yliopisto sijoittuu maailman parhaan 1,4 % prosentin joukkoon, kansainvälistymispäällikkö Anna Grönlund suhteuttaa.

Listaus perustuu kuuteen mittariin, joilla on vertailussa erilaiset painoarvot: akateeminen vertaisarviointi (40 %), työnantaja-arviointi (10 %), opiskelijoiden ja opetushenkilöstön suhdeluku (20 %), tieteellisten julkaisujen viittausten määrän ja tutkimushenkilökunnan suhdeluku (20 %), sekä kansainvälisen henkilöstön osuus koko henkilökunnasta (5 %) ja kansainvälisten opiskelijoiden osuus opiskelijoista (5 %). Jyväskylän yliopiston osalta kaikki nämä osa-alueet ovat pysyneet lähellä entistä tasoa. Yliopisto sai erityisen hyvät arviot etenkin opiskelijoiden ja opetushenkilökunnan suhdeluvussa sekä kansainvälisen henkilöstön osuudessa, joissa se menestyi selvästi yli kansainvälisen mediaanin.

Lisätietoja:

Tutkimuksen kehittämispäällikkö Timo Taskinen, puh. 0400 648 504, timo.taskinen@jyu.fi
Kansainvälistymispäällikkö Anna Grönlund, puh. 050 313 0401, anna.gronlund@jyu.fi

Yliopistolistaus:
http://www.topuniversities.com/

 

 

kuuluu seuraaviin kategorioihin: , ,