Viron opetusministeri palkitsi Marja-Kristiina Lerkkasen

Marja-Kristiina Lerkkanen

Viron opetusministeri Mailis Reps on palkinnut professori Marja-Kristiina Lerkkasen parhaana kasvatustieteen väitöskirjan ohjaajana vuosina 2015–2017.  Lerkkanen työskentelee Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitoksessa. Hänen tutkimuskiinnostuksen on suuntautunut erityisesti lukutaidon ja matematiikan oppimiseen, opettaja-oppilasvuorovaikutuksen ja opetuksen laadun sekä motivaation kysymyksiin.

Viron opetusministeri palkitsee joka toinen vuosi tieteenalakohtaisesti parhaan väitöskirjan, väitöskirjaohjaajan ja kansainvälisen tieteellisen artikkelin. Lerkkanen oli toinen ohjaaja parhaana palkitussa kasvatustieteen väitöksessä. Palkinnon sai Tallinnan yliopiston tutkija, kasvatustieteen maisteri Anna-Liisa Jögi aiheella ”The role of motivation in learning math during primary school”. Työ koostuu kolmesta kansainvälisestä vertaisarvioidusta artikkelista, joista yksi on palkittu jo aikaisemmin parhaana tieteellisenä artikkelina Virossa.

– Pitkäjänteinen yhteistyö ensin Tarton ja sittemmin Tallinnan yliopiston koulupsykologian professorin Eve Kikaksen tutkimusryhmän ja jyväskyläläistutkijoiden välillä on ollut mielenkiintoista ja hedelmällistä. Kansainvälisiä yhteisjulkaisuja on tullut toistakymmentä. Palkinto on tunnustus tästä yhteistyöstä, iloisesti yllättynyt Lerkkanen kertoo.

Marja-Kristiina Lerkkanen, marja-kristiina.lerkkanen@jyu.fi, puh. +358 40 805 3347

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,