Kansainvälisessä konferenssissa pureudutaan väkivaltaan

Kansainvälinen Interpersonal Violence Interventions – Social and Cultural Perspectives -väkivaltakonferenssi järjestetään Jyväskylässä 14.–16.6.2017. Konferenssissa tarkastellaan väkivallan määrittelyä ja ilmenemismuotoja sekä keinoja väkivallan ehkäisemiseksi ja sen mukanaan tuomien ongelmien ratkaisemiseksi.

Väkivalta on vakava sosiaalinen, yhteiskunnallinen, oikeudellinen ja kansanterveydellinen ongelma. Se vaikuttaa monin tavoin yksilöiden, perheiden ja yhteisöjen hyvinvointiin. Väkivalta työllistää sosiaali- ja terveysalan sektoreita ja monia muita yhteiskunnallisia toimijoita sekä aiheuttaa merkittäviä kustannuksia. Väkivalta herättää myös tunteita. Uhrien, tekijöiden ja todistajien kohtaaminen on usein haastavaa niin ammattilaisille kuin kansalaisille.

Väkivalta ilmenee monilla tavoilla: organisoituna, kulttuurisena, rakenteellisena ja läheisissä suhteissa tapahtuvana väkivaltana. Esimerkiksi sosiaalisen median vihapuhe ja koulukiusaaminen ovat arkipäiväistynyttä väkivaltaa, joihin puuttuminen edellyttää uudenlaisia keinoja ja lähestymistapoja.

Konferenssiin on tulossa 250-300 osallistujaa eri puolilta maailmaa. Konferenssin suojelijana toimii presidentti Tarja Halonen.

Konferenssin pääpuhujat ovat väkivaltatutkimuksen uranuurtajia ja kärkinimiä:

• prof. emer. Rebecca & Russell Dobash, kriminologia, University of Manchester (UK)
  • prof. Marianne Hester, sukupuolen, väkivallan ja kansainvälisen politiikan tutkimus, University of Bristol (UK)
  • associate prof. Minoo Alinia, sosiologia, Södertörn University, (Ruotsi)
  • prof. Brett Shadle, historia, Virginia Tech (USA)
  • Bob Pease, sosiaalityö, University of Tasmania (Australia)

Konferenssissa kokoontuu 40 työryhmää. Niissä esitellään 130 väkivaltaa koskevaa tutkimusta. Konferenssi tarjoaa foorumin eri alojen tutkijoille ja asiantuntijoille väkivallan yksilöllisistä, yhteiskunnallisista ja kulttuurisista yhteyksistä keskustelemiseen.

Ilmoittautuminen konferenssin internetsivuilla 6.6.2017 saakka tai konferenssipaikalla. Konferenssin kieli on englanti.

Tapahtuman tiedot:

2nd Interpersonal Violence Interventions – Social and Cultural Perspectives -konferenssi (IPVI 2017)
Aika: 14.–16.6.2017
Paikka: Agora, Mattilanniemi, Jyväskylän yliopisto
Verkkosivu: www.jyu.fi/ipvi
Ohjelma: https://www.jyu.fi/en/congress/ipvi/programme

Marita Husso
marita.husso@jyu.fi

Mikko Mäntysaari
mikko.j.mantysaari@jyu.fi

konferenssisihteeri Anu Karhinen-Soppi
ipvi-info@jyu.fi