Ajankohtaista

Opiskelukaupunki Jyväskylä viedään kesän kuumimpiin tapahtumiin

EduFuturaEduFutura Jyväskylän eri oppilaitoksista koottu nelihenkinen opiskelijatiimi aloittaa kaksi kuukautta kestävän kesäkiertueen torstaina 15.6. Suomen merkittävimpiin kesätapahtumiin suuntaava kiertue jakaa tietoa Jyväskylästä ja Jyvässeudun koulutusvaihtoehdoista eri puolilla maata sekä kerää haastatteluja oppimisen ja koulutuksen teemoilla.

 Kesän aikana eri alojen vaikuttajilta ja satunnaisilta tapahtumakävijöiltä kerätyt ”Sata ajatusta oppimisen uudistamisesta” julkaistaan syksyllä kirjana. Kesäkiertue ja julkaisu ovat osa Suomi 100 –juhlavuoden ohjelmaa. 

Opiskelijatiimi kiertää tapahtumissa erityisesti kiertuetta varten varustellulla pakettiautolla. Ohjelmassa on erilaisten musiikkitapahtumien lisäksi vierailut muun muassa Kalevan kisoissa Seinäjoella ja Tubeconissa Helsingissä. Tapahtumia on valittu siten, että tavoitetaan monipuolisesti erilaisia kohderyhmiä. 

Kesäkiertueen etenemistä voi seurata EduFutura Jyväskylän sosiaalisen median tileillä. Opiskelijat pitävät myös #studentjkl-blogia sanomalehti Keskisuomalaisen blogiyhteisössä Stoorissa. 

Huomenna käynnistyvä EduFutura Jyväskylän kesäkiertue avataan aamulla kutsuvierastilaisuudella. Iltapäivällä opiskelijat jalkautuvat Jyväskylän keskustaan Kompassille tarjoten hattaroita ja tietoa kiertueesta klo 14–16.  

EduFutura Jyväskylä on Jyväskylän koulutuskuntayhtymän, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston muodostama merkittävä oppimisen ja tutkimuksen osaamiskeskittymä. Eri koulutusasteita koskevana se on ainutlaatuinen toimintamalli. Yhteistyön tavoitteena on parantaa opetuksen laatua ja tarjota opiskelijoille entistäkin monipuolisemmat ja joustavammat mahdollisuudet luoda omannäköisiä opintopolkuja. 

EduFutura Jyväskylän kansainvälisesti merkittävimpiä kärkialoja ovat oppimisen uudistaminen, terveys, kuntoutus, hyvinvointi ja liikunta sekä koulutusvienti. Suomalainen Musiikkikampus, yrittäjyyden edistäminen, sovellettu kyberturvallisuus ja biotalous ovat puolestaan kotimaan kärkialoja. 

Lisätietoja

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä: Anu Tokila, anu.tokila(a)jao.fi, p. 040 341 5141
Jyväskylän ammattikorkeakoulu: Hannu Ikonen, hannu.ikonen(a)jamk.fi, p. 040 528 3762
Jyväskylän yliopisto: Jarkko Pirkkalainen, jarkko.pirkkalainen(a)jyu.fi, p. 040 737 3364

kuuluu seuraaviin kategorioihin: , ,