Rehtori Matti Mannisen juhlaseminaari ja muotokuvan paljastustilaisuus: Tutkimusta – yksin vai yhdessä

Juhlaseminaari: Tutkimusta – yksin vai yhdessä

Juhlaseminaari järjestettiin läksiäisinä rehtori Matti Mannisen yli 40 vuotta kestäneen tieteellisen uran kunniaksi. Juhlapuheen ”Otaniemestä Seminaarinmäelle: Matti Manninen yliopistomaailmassa” piti akateemikko Risto M. Nieminen. Hän kertasi siinä rehtori Mannisen uran tärkeimpiä vaiheita.

- Rehtori Manninen tunnetaan kansainvälisesti arvostettuna teoreettisen ja laskennallisen fysiikan tutkijana. Hän on ollut mukana nostamassa Jyväskylän yliopiston materiaalifysiikan ja nanotieteen tutkimusta kansainväliseen kärkeen, Nieminen muistutti.

Yliopistosäätiön valtuuskunnan puheenjohtaja Markku Andersson avasi seminaarin paneelikeskustelun.
- Yliopistosäätiön tehtävänä on pitää yllä vuorovaikutusta elinkeinoelämän kanssa. Yksi yhteistyömuoto on osallistuminen yliopistosäätiön toimintaan ja hallintoon, hallintoneuvostomme koostuu elinkeino- ja kunta-alan vaikuttajista, Andersson totesi.

Paneelikeskustelu nosti esille Jyväskylän yliopistolle tärkeät teemat, tutkimuksen ja yhteiskunnallisen vaikuttavuuden. Paneelikeskusteluun osallistuvat pääjohtaja Heikki Mannila (Suomen Akatemia), professori Taina Rantanen (Jyväskylän yliopisto), toimitusjohtaja Tiina Koivulahti (RECENART Oy) ja tutkijatohtori Mari Suoranta (Jyväskylän yliopisto). Paneelin puheenjohtajana toimii viestinnän johtamisen professori Vilma Luoma­aho. Paneelissa pohdittiin mm. onko tavoitteet asetettu liian matalalle, jos yhteistyölle ei ole tarvetta sekä keskusteltiin siitä, millainen organisaatiokulttuuri tukee tai estää yhteistyön tekemistä.

Paneelin jälkeen paljastettiin taiteilija Olga Malytchevan maalama muotokuva rehtori Matti Mannisesta. Ahkerasti muotokuvamaalarina työskentelevää Malytchevaa on luonnehdittu taiteilijaksi, joka etsii kullekin aiheelle sopivimman tyylin. Muotokuvamaalarina Malytchevan vahvuus on taito nähdä ihmisen pinnan alle: hän ei maalaa silmiä, hän maalaa katseen.

Suunnittelupäällikkö Jarkko Pirkkalainen, puh. 407373364, jarkko.pirkkalainen@jyu.fi

kuuluu seuraaviin kategorioihin: