Ajankohtaista

Valtakunnalliset kotiseutupäivät

Alkamisaika: torstai 10. elokuuta 2017

Päättymisaika: sunnuntai 13. elokuuta 2017

Paikka: Jyväskylä, useita paikkoja

Kotiseutuliitto, Jyväskylän kaupunki ja Jyväskylän yliopisto järjestävät yhdessä Kotiseutupäivät 2017 10.–13.8. Mukana on myös runsaasti muita järjestäjiä.

Kotiseutupäivät ovat kansallisen kulttuurimme keskeinen kesätapahtuma jolla on pitkät perinteet. Kotiseutuliikkeen vuosittaiseen päätapahtumaan osallistuu runsaasti kotiseutuaktiiveja eri puolilta Suomea, mutta ennen muuta se on kaikkien jyväskyläläisten yhteinen iloinen juhla! Jyväskylän tapahtumassa kotiseutuaate ammentaa menneestä, mutta elää vahvasti tässä päivässä ja katsoo eteenpäin. 
Avajaiset tanssahdellaan kävelykadun Kompassiaukiolla, josta löytyy myös kotiseututorin myynti- ja esittelypisteitä. 
Lounaispuiston ilmaistapahtumien esiintyjinä toimivat keskisuomalaiset tutut Ilmavoimien Soittokunta, Arja Koriseva ja Seminaarinmäen mieslaulajat. Elokuun illassa istutaan Leffapiknikillä eikä yhteislauluakaan unohdeta. Ja mitä mahtaa tapahtua kotiseutuhuutokaupassa Toivolan Vanhalla Pihalla, kun huutokauppakeisari Aki Palsanmäki paukuttaa nuijaansa?

Tapahtuman keskustelukammareissa ja seminaarissa puheenaiheina ovat muun muassa kouluopetuksen ja koulutuksen historia ja nykypäivä, resurssiviisaus, lähiruuan tuotanto, seurantalot kulttuurin tiloina, arkkitehtuuri kotiseutujemme mielenmasemissa sekä maakuntauudistus. Saunakammarikin on lämpimänä!
Kotiseuturetket vievät osallistujat kauniin Keski-Suomen maakuntakohteisiin ja Jyväskylän kaupunkikierroksille. Retkillä tutustutaan muun muassa Kivikauden kylään, Unescon maailmanperintökohteisiin ja Alvar Aallon arkkitehtuuriin sekä alueen huipputeknologiaan.

Huomioithan opastetut kampus-kävelykierrokset, joista yksi on englanninkielinen. Lähtö Jyväskylän yliopiston päärakennuksen (Seminaarinkatu 15) edestä kello 10.30-14.00. Kierros kestää noin 1,5 h.

Katso koko ohjelma tästä.

http://www.jyvaskyla.fi/kotiseutupaivat

Lisätietoja

Koordinaattori Marjo Tiainen-Niemistö
marjo.tiainen-niemisto@jkl.fi
014 266 4048, 040 736 4328
kuuluu seuraaviin kategorioihin: