Tutkijoiden yö

Alkamisaika: perjantai 29. syyskuuta 2017, 08.00

Päättymisaika: perjantai 29. syyskuuta 2017, 22.00

Paikka: Jyväskylän yliopiston kampukset

Tervetuloa tutkijoiden yöhön 29.9.2017!

Tutkijoiden yö järjestetään syyskuun viimeisenä perjantaina (29.9.2017) yhtä aikaa noin 300 kaupungissa ympäri Eurooppaa. Suomessa tapahtumaan voi osallistua kolmellatoista paikkakunnalla. Tutkijoiden yössä lapset, nuoret, aikuiset ja seniorit pääsevät tutustumaan tieteeseen työpajojen, tutkijatapaamisten, tiedeluentojen ja laboratoriovierailujen kautta. Vuonna 2016 Jyväskylän tutkijoiden yöhön osallistui yli 5700 kävijää.

Jyväskylän tapahtuman ohjelman löydät täältä. Tutkijoiden yössä voit muun muassa oppia Pokémonien avulla evoluutiosta tai haalia uutta tietoa siitä, kuinka maailma toimii aina subatomiselta tasolta astronomiseen ulottuvuuteen saakka. Tutustu nanoteknologian uusimpiin saavutuksiin, mustiin aukkoihin ja gravitaatioaaltojen löytymiseen. Näe, kuinka suomalainen tiede on edelläkävijä uusien materiaalien, kestävän energian ja uusien polttoaineratkaisujen kehittelyssä.

Jyväskylän yliopistossa tehty tutkimus on monialaista ja laajaa. Tule ja haasta tutkijoita kysymyksilläsi, ota osaa työpajoihin ja tutustu viimeisimpiin tieteen saavutuksiin!

Tutkijoiden yön tapahtumat Jyväskylän yliopistossa ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Tapahtuman järjestämiseen on saatu kaksivuotinen rahoitus Euroopan unionin Horisontti 2020 -ohjelmasta, jolla rahoitetaan eurooppalaisia tutkimus- ja innovointihankkeita.

Tapahtuma on osa Suomi100 -ohjelmaa.

• Tutkija Filippos Papadakis, 040 805 4951
  • Tutkija Janne Pakarinen, 040 805 4900