Suomi Sata - Riihi-iltamat 2017: SUO

Alkamisaika: keskiviikko 16. elokuuta 2017, 19.00

Päättymisaika: keskiviikko 16. elokuuta 2017, 20.30

Paikka: Seminaarinmäki, Taavettilan Riihi

Perinne elää ja voi hyvin! Kulttuuriyhdistys Karkee ry:n vuoden kohokohta, elokuu, lähestyy ja keskiviikot käyvät yhä kutkuttavimmiksi. Yhdeksännet Riihi-iltamat seuraavat aikaansa, ja liittyvät tällä kertaa temaattisesti satavuotiaan Suomi-neidon juhlintaan. Juhlakalua tarkastellaan erinäköisin ja –kokoisin silmin. Perinnetietoutta vaalitaan, mutta stereotypioita ei. Suomalaista kansanmusiikkia tarjolla sellaisena, kuin se jaetussa todellisuudessamme ilmenee, kaikkina elokuisina keskiviikkoina Taavettilan vanhassa Riihessä klo 19.

Elokuun kolmas esiintyjä on SUO. SUO-trio kaivautuu musiikissaan syvälle kalevalaiseen maisemaan, sen kiehtoviin myytteihin, rikkaisiin kielikuviin ja ajattomaan sävelkudokseen. Muinainen runolaulu herää henkiin ja menee jalan alle kolmen pitkän linjan kansanmuusikon käsittelyssä: Roope Aarnion svengaava kitara, Emilia Lajusen notkea viulismi ja Veera Voiman sävykäs laulu imevät kuulijan mukaansa kiehtovalle matkalle. Muina elementteinä SUO:n ainutlaatuisen sävyn luomisessa ovat mm. avainviulu, 15-kielinen kantele, shamaanirumpu, vanhakantainen pitkähuilu sekä vahva kolmiääninen laulu.

Veera Voima - laulu, shamaanirumpu, rahistin, huilut, kantele

Emilia Lajunen - viulu, avainviulu, taustalaulu

Roope Aarnio - kitara, taustalaulu

Liput 6/8€.Yliopiston henkilökunta pääsee iltamiin opiskelijahinnalla.
Ennakkovaraus: Lippuja voi varata ennakkoon osoitteesta kulttuuriyhdistyskarkee@gmail.com tai Karkeen Facebook-sivujen kautta. Varauksia otetaan vastaan iltamia edeltävään päivään saakka tai vaihtoehtoisesti niin kauan, kun 30 varausta tulee täyteen.

Puheenjohtaja Katja Laamanen
kulttuuriyhdistyskarkee@gmail.com