Ajankohtaista

Kansainvälisellä kesäkurssilla sukelletaan Suomen historiaan

Heinäkuun 17. päivänä Jyväskylään saapuu 20 ulkomaalaista opiskelijaa, jotka osallistuvat seuraavan kolmen viikon ajan Opetushallituksen rahoittamalle ja historian ja etnologian laitoksen järjestämälle Suomen historian kesäkurssille.

Tavoitteena on tarjota yleiskatsaus Suomen 1900-luvun historiaan. Kurssin myötä opiskelijat oppivat tuntemaan Suomen historian suuret linjat ja ymmärtämään, millaisten prosessien myötä köyhästä ja agraarisesta Suomen suuriruhtinaskunnasta kasvoi 1800-luvun lopulta 2000-luvulle tultaessa vauras pohjoismainen hyvinvointivaltio.

Kesäkurssin osallistujat tulevat Italiasta, Itävallasta, Puolasta, Romaniasta, Saksasta, Ukrainasta, Venäjältä, Yhdysvalloista ja Kanadasta. Kaikkia heitä yhdistää se, että he ovat omissa yliopistoissaan opiskelleet suomen kieltä. Kurssin opetus räätälöidään opiskelijoiden kielitaidolle sopivaksi, ja kielen harjoittaminen kuuntelemisen, lukemisen, puhumisen ja kirjoittamisen muodossa onkin kurssin toinen tavoite.

Opiskelun ohessa opiskelijoille on tarjolla myös monenlaista vapaa-ajan ohjelmaa aina perinteisestä saunaillasta Leivonmäen kansallispuistovierailuun ja kurssin päättävään sisävesiristeilyyn.

Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus (CIMO) on järjestänyt 2000-luvulla erityisesti Suomen kieleen keskittyviä kesäkursseja yhteistyössä eri yliopistojen laitosten kanssa. Suomen historian kesäkurssi järjestettiin ensimmäisen kerran kesällä 2015 Turun yliopistossa ja nyt järjestämisvastuun sai Jyväskylän yliopisto. Kurssin opettajina toimivat Pasi Saarimäki, Riina Turunen, Tiina Seppä ja Timo Särkkä.


Tapahtuman tiedot:

Suomen historian kesäkurssi
Aika: 18.7.–4.8.2017
Paikka: Historica, Seminaarinmäki


Lisätietoja:

Kurssin johtajaopettaja Pasi Saarimäki
pasi.saarimaki@jyu.fi
040 805 4490

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,