Ajankohtaista

Jyväskylän yliopiston päärakennuksen korjaus valmistui

Päärakennuksen luentosali C 4. Kuva: Leevi Sorri.
Päärakennuksen luentosali C 4. Kuva: Leevi Sorri.
Jyväskylän yliopiston päärakennuksen sisäilmakorjaus on valmistunut ja talon käyttäjät muuttavat rakennukseen elokuun aikana. Remontoituun päärakennukseen muuttavat yliopiston johto ja osa yliopistopalveluista. Päärakennuksen Kahvila Belvedere aukeaa 9.8.2017. Rakennuksen opetus- ja kokoustilat avataan koko yliopiston käyttöön lukuvuoden käynnistyessä 28.8.2017.

Päärakennuksesta on korjattu vaurioituneita rakenteita ja poistettu rakenteita, jotka ovat alttiita kosteusvaurioille ja voivat aiheuttaa sisäilmaongelmia. Juhlasalin ilmanvaihto ja muu tekniikka on uudistettu, vesikatto on uusittu osittain, ja ikkunoita on tiivistetty ja korjattu. Mittava hanke tarkasti suojellussa rakennuksessa viivästyi alkuperäisestä aikataulustaan korjaustöiden aikana ilmenneiden lisämuutostarpeiden vuoksi.

Vuonna 1959 käyttöön vihittyä Alvar Aallon rakennuskokonaisuutta luonnehdittiin sen syntyaikana modernin arkkitehtuurin ilmentäjäksi. Se rakennettiin alun perin kasvatusopillisen korkeakoulun keskeiseksi rakennukseksi, joka sijoitettiin korkealle maastoon ja siten korostettiin sen asemaa päärakennuksena. Päärakennus on kooltaan 9100 m2 ja se on jaettu kahteen osaan: julkiseen juhlasaliosaan kahvioineen sekä hallinnolle ja opetukselle tarkoitettuun hallintosiipeen. Päärakennuksessa on suuri 700-paikkainen juhlasali, useita erikokoisia luento- ja opetustiloja sekä työhuoneita ja palvelupisteitä.

– On aivan mahtavaa saada takaisin käyttöömme yliopiston keskeinen rakennus, joka arvokkaana arkkitehtuurikohteena tarjoaa laadukkaan ympäristön opiskelijoille ja yliopiston toiminnalle, hallintojohtaja Kirsi Moisander toteaa.

Korjattuun päärakennukseen pääsee tutustumaan Suomi 100 -ohjelmistossa mukana olevilla Valtakunnallisilla kotiseutupäivillä 10.–13.8.2017. Päärakennus sisältyy torstain 10.8. opastettuihin kampuskierroksiin klo 10 ja klo 12. Kierroksille lähtö on Jyväskylän yliopiston päärakennuksen edestä. Kierrosten kesto on noin 1,5 h ja ne ovat maksuttomia. Lisäksi on mahdollista tutustua rakennukseen perjantaina 11.8.2017 osana alumnipäivän ohjelmaa ja käydä samalla kuuntelemassa rakennuksessa sijaitsevassa Aallon kirjastossa klo 13-14 Alvar Aalto -museon johtaja Tommi Lindhin alustusta Alvar Aalto ja Jyväskylä.

Opiskelijoille taloa esitellään tarkemmin orientaatioviikon aikana elokuun lopussa. Yliopiston henkilökunnalle on luvassa tutustumiskierroksia päärakennukseen lukukauden avajaisten yhteydessä syyskuun alussa.

Median edustajat ovat tervetulleita tutustumaan rakennukseen, yhteydenotot: viestintäpäällikkö Liisa Harjula, puh. 040 805 4403, liisa.harjula@jyu.fi

Lisätietoja:
Hallintojohtaja Kirsi Moisander, puh. 0400 248061, kirsi.moisander@jyu.fi

 

kuuluu seuraaviin kategorioihin: