Ajankohtaista

Gradua vaille valmis? Gradupajat auttavat graduprosessissa

Gradunteko on monivaiheinen prosessi. Tutkimusprosessiin liittyy myös monenlaisia kirjoittamisen haasteita. Sinun ei kuitenkaan tarvitse selviytyä niistä yksin, sillä Jyväskylän yliopiston kielikeskus tarjoaa kirjoittamispajoja graduprosessin eri vaiheisiin. Voit osallistua yhteen tai useampaan gradupajaan tarpeidesi mukaan.

Löydä itsellesi sopiva gradupaja seuraavista vaihtoehdoista. Gradupajojen ajankohdat ja ilmoittautumislinkit löydät täältä.

 • Gradu vauhtiin (Korppi: XKVB001)
  Työpajassa käsitellään kirjoitusprosessin hallintaa, ylitetään kirjoittamisen esteitä ja tutustutaan siihen, mitä opinnäytteeltä vaaditaan. Lisäksi jokainen laatii realistisen suunnitelman oman gradunsa toteuttamiseksi.
 • Raakileesta graduksi (Korppi: XKVB002)
  Jos tutkimuksesi on jo käynnissä ja sinulla on luonnosmaista tekstiä kirjoitettuna eri lukuihin, tule Raakileesta graduksi -työpajaan. Tämän tehokkaan kirjoittamisjakson aikana työstetään gradun eri osia yhdessä eteenpäin ja pyritään saamaan valmiiksi gradun alustava käsikirjoitus.
 • Graduretriitti (Korppi: XKVB004)
  Kirjoittamisrauha kateissa? Graduretriitti on intensiivinen kirjoittamisviikko Konneveden tutkimusasemalla. Retriitissä on yhteinen päiväohjelma, johon kuuluu itsenäistä työskentelyä ja kirjoittamista tukevia työpajoja. Saatavilla on myös ohjausta kirjoittamisen pulmatilanteisiin.
 • Gradun viimeistely (Korppi: XKVB003)
  Tässä työpajassa keskitytään gradun viimeistelyvaiheen asioihin, kuten kielenhuoltoon, otsikointiin ja tiivistelmän kirjoittamiseen. Saat myös välineitä siihen, miten tekstiä voi muokata lukijalle ymmärrettävämmäksi.

Gradupajoja järjestetään ympäri lukuvuoden. Ilmoittaudu mukaan Korpissa!

Lisätietoja: Elina Jokinen, elina.k.jokinen@jyu.fi  ja Päivi Torvelainen, paivi.torvelainen@jyu.fi

kuuluu seuraaviin kategorioihin: