Tulevaisuuden kuusen istutus

Alkamisaika: torstai 21. syyskuuta 2017, 13.45

Päättymisaika: torstai 21. syyskuuta 2017, 14.15

Paikka: Seminaarinmäki, T-rakennuksen edusta

Joka on istuttanut puun, ei ole elänyt turhaan.

Jyväskylän yliopisto istuttaa juhlavuoden kuusen kunnioittaakseen maamme itsenäisyyttä ja sen rakentajia. Kaikki itsenäisyytemme ajan sukupolvet ovat antaneet oman panoksensa maamme hyväksi työllään ja taidoillaan.

Jyväskylän yliopiston toiminta on kehittynyt vuonna 1863 perustetusta kansakoulunopettajaseminaarista, joka oli tärkeässä roolissa suomalaisen ja suomenkielisen sivistyksen jakamisessa koko kansakunnan voimavaraksi. Seminaari ja sittemmin yliopisto ovat kasvattaneet ja kouluttaneet opettajia, virkamiehiä, yrittäjiä ja asiantuntijoita rakentamaan ja kehittämään Suomea. Kaikella sillä työllä maamme on kasvanut ja kehittynyt yhdeksi maailman hyvinvoivimmista valtioista, jossa koulutuksella on edelleen merkittävä rooli lasten ja nuorten tasa-arvoisen tulevaisuuden turvaamisessa.

Ohjelmassa rehtori Keijo Hämäläisen istutussanat, kuusen istutus ja laatan paljastus sekä Jyväskylän yliopiston puhallinorkesteri Puhkupillien musiikkiesitys.

Tervetuloa!

Tulevaisuuden kuusi -kampanja on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Hallintojohtaja Kirsi Moisander
kirsi.moisander@jyu.fi