IOHA 2018 Memory & Narration -konferenssi

THE XX INTERNATIONAL ORAL HISTORY ASSOCIATION CONFERENCE
UNIVERSITY OF JYVÄSKYLÄ, FINLAND
JUNE 18–21, 2018

Kansainvälinen muistitietotutkimuksen konferenssi, IOHA 2018 Memory & Narration, kokoaa alan huippututkijat tänä kesänä Jyväskylään. Kyseessä on muistitietotutkijoiden kansainvälisen The International Oral History Association -järjestön 20. suurkonferenssi.

IOHA 2018 -konferenssin pääteemana on muisti ja kerronta. Konferenssi keskittyy muistitietotutkimuksen kompleksiseen ja moniulotteiseen luonteeseen, jota tarkastellaan vaihtelevista näkökulmista. Erityisen kiinnostuksen kohteina ovat muistitiedon tuottamisen ja analysoimisen metodologiset kysymykset, muistitiedon narratiivinen luonne sekä teorian ja käytännön soveltaminen tutkimuksessa.

Koska IOHA 2018 -konferenssi sattuu yhteen sekä Suomen sisällissodan että ensimmäisen maailmansodan loppumisen satavuotisjuhlan kanssa, konferenssissa nostetaan esiin myös sotien ja konfliktien muistaminen.

Keynote-puhujat ovat muistitietotutkimuksen uranuurtajat professori Paula Hamilton (University of Technology, Sydney, Australia), apulaisprofessori Ene Kõresaar (University of Tartu, Estonia), Dr. Shelley Trower (Senior Lecturer at the University of Roehampton, UK) ja professori Alessandro Portelli, (Professor of American Literature (ret.), University of Rome "La Sapienza", Italy).

Konferenssi järjestetään 18.–21.6. Jyväskylän Paviljongissa. Sitä isännöi Suomen muistitietotutkijoiden verkosto, Jyväskylän yliopisto ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seura.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy konferenssin sivuilta: https://www.jyu.fi/en/congress/ioha2018

Etnologian professori Outi Fingerroos
outi.fingerroos@jyu.fi