Ajankohtaista

Jyväskylän yliopisto säilytti asemansa maailman parhaiden tutkimusyliopistojen joukossa

Jyväskylän yliopisto säilytti sijoituksensa maailman 500 parhaan joukossa tutkimuspainotteisia yliopistoja vertailevalla Times Higher Education World University Rankings -listalla. Yliopiston sijoitus on 5.9.2017 julkaistulla vuosien 2017-2018 listalla välillä 401-500. Kaikkiaan vertailuun oli otettu mukaan 1000 maailman huippuyliopistoa.

Jyväskylän yliopisto sai hyvän arvion tutkimuksen tasosta. Sen sijaan yhteistyö yritysmaailman kanssa on selvityksen mukaan vähäistä. Vertailussa lasketaan tarkka sijoitus ainoastaan 200 parhaalle yliopistolle.  Suomesta vertailussa oli mukana yhdeksän yliopistoa.

Vertailun arviointikriteereissä painoarvo on 60-prosenttisesti tutkimuksessa, sen volyymissä, rahoituksessa, tieteellisten julkaisujen vaikuttavuudessa ja yliopiston maineessa globaalissa tiedeyhteisössä. Kaikkiaan tulosindikaattoreita on 13, ja ne mittaavat tutkimuksen lisäksi opetusta (30 %), kansainvälisyyttä (7,5 %) sekä yritysyhteistyötä ja innovaatioita (2,5 %).

Lisätietoja:

kansainvälistymispäällikkö Anna Grönlund, puh. 050 313 0401, anna.m.gronlund@jyu.fi, Jyväskylän yliopisto
tutkimuksen kehittämispäällikkö Timo Taskinen, puh. 0400 648 504, timo.taskinen@jyu.fi

Times Higher Education World University Rankings verkossa osoitteessa: https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings

 

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,