Ajankohtaista

Isa-info 11.9.2017. Uutiskirje opiskelijoille

Jyväskylän yliopiston uutiskirje opiskelijoille 

Tiedotamme yliopistoon ja opiskeluun liittyvistä ajankohtaisista asioista opiskelijasivuilla opiskelu.jyu.fi
sekä sosiaalisessa mediassa: Facebook, Twitter, InstagramYoutube.

 

Uutiset

Opiskelijapalvelut ruuhkautuneet »

Opiskelijapalvelut ovat ruuhkautuneet lukuvuosi-ilmoittautumisen aikaistumisesta johtuvien yhteydenottojen vuoksi. Ilmoittautumisaika oli 2.5.-31.7.2017. Kaikilta tämän jälkeen ilmoittautuvilta peritään uudelleenkirjaamismaksu (35 €). Sähköpostin käsittelyssä on viivettä, mutta kaikkiin viesteihin vastataan.

Verkkomaksu + mobiilikuitti + opiskelijakortti = kaikki mitä tarvitset korkeakoululiikunnan tunneille »

Korkeakoululiikunnan syksy on käynnistynyt teknisesti uudistuneena. Päästäksesi mukaan tunneille maksa liikuntamaksu (syyskukukausi 40 euroa) yliopiston verkkomaksupalvelussa, tallenna mobiilikuitti matkapuhelimeesi tai printtaa kuitti värillisenä tulosteena. Kuitin lisäksi pidä tunneilla mukana opiskelijakorttia tai -todistusta, kuten ennenkin. Et tarvitse enää liikuntatarraa opiskelijakorttiisi merkiksi maksusta. Jos haluat käyttöösi myös Kortepohjan kuntosalin, hae silloin kuntosalikortti Yliopistokauppa Sopista. Huomioithan, että liikuntamaksun maksaminen onnistuu vain, jos olet ilmoittautunut yliopistoon kuluvalle lukuvuodelle.

Opiskelijavaihtoon Euroooppaan kevääksi 2018 »

Erasmus-opiskelijavaihtopaikkoja keväälle 2018 on vielä vapaana. Paikkoja voi hakea ilman erillistä hakuaikaa (aina vastaanottavien yliopistojen hakuaikojen päättymiseen saakka). Mikäli tulevalla urallasi tarvitset kieli- ja kulttuuritaitoa, hyödynnä ylipiston vaihto-ohjelmia nyt.

Haku käynnissä yliopistojen Aasia-verkoston opintoihin »

Jyväskylän yliopisto kuuluu yliopistojen Aasia-verkostoon, joka tarjoaa Aasiaan liittyvää  verkko-opetusta perus-, syventävien ja jatko-opintojen tasolla. Kurssit koostuvat luennoista, kirjatenteistä, verkkoharjoituksista ja esseistä. Verkoston jäsenyliopistojen opiskelijat voivat opiskella Aasian ohjelmassa ilmaiseksi. Haku syksyllä 2017 alkaviin opintoihin on käynnissä 15.9. asti.

Aloita uuden kielen opiskelu tai syvennä osaamistasi yliopiston kielikeskuksen kursseilla »

Jo opintojen alkuvaiheessa kannattaa miettiä millaista viestintä- ja kieliosaamista tarvitsee opintojen aikana ja tulevassa monikielisessä akateemisessa työelämässä. Yliopiston kielikeskuksessa voi aloittaa usean kielen opiskelun aivan alkeista tai jatkaa aiempia kieliopintoja. Opetusohjelmassa on vuosittain noin 700 opintojaksoa 17 eri kielessä.

Jyväskylän yliopistolla aiempaa laajempi koulutustarjonta syksyn yhteishaussa »

Korkeakoulujen yhteishaku alkaa 6.9. Tammikuussa 2018 alkaviin opintoihin on tarjolla aloituspaikkoja Jyväskylän yliopiston kaikissa tiedekunnissa sekä Kokkolan yliopistokeskuksessa.

Uusi liiketoimintaosaamisen verkko-opintokokonaisuus tarjolla JYUn opiskelijoille »

Uusi liiketoimintaosaamisen verkko-opintokokonaisuus LITO (25-40 op) on kymmenen yliopiston yhteistyönä toteutettava perusopintokokonaisuus muiden alojen kuin kauppatieteiden perustutkinto-opiskelijoille. LITO-opinnot on tarkoitettu täydentämään yliopisto-opiskelijan osaamista ja vahvistamaan hänen valmiuksiaan vastata työelämän vaatimuksiin. Opetus alkaa syksyllä 2017. Jyväskylän yliopistosta mukaan otetaan 30 opiskelijaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kulttuuritoimikunnan syksyn 2017 hakukierros – hakuaikaa 29.9. saakka! »

Soitatko bändissä, tanssitko, näytteletkö tai järjestätkö kulttuuririentoja? Yliopiston kulttuuritoimikunta hakee vuosittain esiintyjiä yliopiston tapahtumiin sekä osallistuu kulttuuritapahtumien järjestelykustannuksiin. Lisätietoja hausta sekä hakulomake: http://r.jyu.fi/pml

Jyväskylän yliopisto uudistaa brändiään »

Jyväskylän yliopisto vastaa kiristyvään kilpailuun parhaista opiskelijoista ja työntekijöistä napakoittamalla brändi-identiteettiään. Yliopiston brändissä korostuvat sen vaikuttava historia, perinteet sekä yhteisöllisyys. Yliopiston uuden brändi-ilmeen mukainen www.jyu.fi -pääsivusto on juuri julkaistu. Anna palautetta uusista sivuista.

 

Tapahtumia

Kamppailulajinäytös »

Ma 11.9. klo 19.30-21, Seminaarinmäki, Ryhtilä
Tule tutustumaan ja katsomaan,  mitä kamppailulajeja voit esimerkiksi harrastaa yliopistossamme.

Korkeakoululiikunnan yhteislenkki 13.9.

Lenkki starttaat Seminaarinmäeltä Kampuksen kentältä keskiviikkona klo 18. Paikalla on lenkin vetäjät, joiden kanssa on mahdollisuus juosta joko pidempi tai lyhyempi lenkki. Lenkit ovat maksuttomia.

Paneelikeskustelu: Kirjakolarit - Tämän kirjan jouduin lukemaan »

To 14.9. klo 16.15-20.00, Seminaarinmäki, Cafe Libri
Paneelissa on mukana yliopiston eri tieteenalojen tutkimus-, opetus- ja muusta henkilökunnasta koottu raati, joka arvioi tietokirjauutuuksia, jotka eivät ole arvostelijoiden omilta tieteenaloilta.

Tietokirjapäivät yliopiston kirjastolla 14.-15.9 »

To 14.9. klo 16.15-19.30, Seminaarinmäki, Kirjasto. Cafe Libri
Kaksipäiväinen kirjamyyntitapahtuma yliopiston kirjaston ala-aulassa. Syksyn uutuusteoksiaan esittelevät Atena, Docendo, Fitra, Gaudeamus, Into, Kampus Kustannus, PS-kustannus, Teos, Terra Cognita, Tutkijaliitto ja Vastapaino.

Monipuolinen ulkoliikuntatapahtuma Ladun majalla 19.9. »

Ti 19.9. klo 16-20 Ladun maja.  Tule mukaan tapahtumaan, jonne ajamme pyörillä Liikunnalta. Ladun majalla on erilaista ulkoliikuntaa sekä mahdollisuus saunomiseen ja uimiseen. Jyväskylän Latu tarjoaa munkkikahvit. Opintoihin liittyvää liikuntakurssia suorittava saa tästä tapahtumasta kaksi suoritusleimaa

Agora ICT-forum: Artificial Intelligence and digital disruption – what will come and where we are now »

20.9. at 01:15 p.m.-2:00 p.m., Mattilanniemi, Lea Pulkkinen -hall (Agora, 4th floor)
Welcome to the Agora ICT Forum. Vice President, Industry Consulting Fredrik Ring (Tieto) will give a presentation on the topic “Artificial Intelligence and digital disruption – what will come and where we are now“. Talk will be given in English.

Tulevaisuuden kuusen istutus »

To 21.9. klo 13.45-14.15, Seminaarinmäki, T-rakennuksen edusta
Joka on istuttanut puun, ei ole elänyt turhaan. Jyväskylän yliopisto istuttaa juhlavuoden kuusen kunnioittaakseen maamme itsenäisyyttä ja sen rakentajia. Tulevaisuuden kuusi -kampanja on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Hyvinvointi ja liikunta

Yliopistoliikunnan kurssit ovat alkaneet »

Kehonhallintakurssi (12.9. klo 17.15 lähtien) koostuu monipuolisista keskivartalon lihasten, liikkuvuuden ja tasapainon harjoitteista. Harjoituksissa keskitytään erityisesti kehon syvien lihasten vahvistamiseen ja lihastasapainoon. https://korppi.jyu.fi/kotka/r.jsp?course=221189

Sulkapallokurssilla (14.9 klo 16 lähtien) opit lajin perustekniikan, pääset pelaamaan ja löydät ehkä pelikaverin vapaa-ajalle. https://korppi.jyu.fi/kotka/r.jsp?course=221456

Juoksukurssilla (14.9. klo 16.30 lähtien) opit juoksutekniikkaa, saat vinkkejä juoksuharjoitteluun ja pääset kimppalenkeille. https://korppi.jyu.fi/kotka/r.jsp?course=221289

Vesijumppakurssilla liikut oman kuntosi mukaan,  tutustut monipuolisiin lihaskuntoharjoituksiin ja huomaat, kuinka kroppa ja nivelet tykkäävät  vedestä. Kurssit ovat aamuvirkuille perjantaisin klo 7.45. https://korppi.jyu.fi/kotka/r.jsp?course=221511 ja muille maanantaisin klo 15.45 https://korppi.jyu.fi/kotka/r.jsp?course=221516

Ilmainen henkilökohtainen kuntosaliopastus (15.9. klo 10.). Muista ilmoittautua ryhmäänkin. https://korppi.jyu.fi/kotka/r.jsp?course=222135

Tutustu koko liikuntaurssitarjontaan ja muista, että ilmoittautuminen kursseille alkaa 2 viikkoa ennen kurssin alkua. Suosituimmat kurssit täyttyvät nopeasti.

Tutustu eri lajeihin ja liikuntapaikkoihin opintoihin liittyvällä liikuntakurssilla »

Opintoihin liittyvä liikuntakurssi (YLIY010 ja YLIY011) on vapaavalintainen ja maksuton kurssi. Tavoitteena on, että kurssille osallistuja voisi löytää oman liikuntalajinsa ja innostuksen liikuntaan. Liikuntakurssi kerryttää 2 opintopistettä. Lue lisäohjeita kurssista. Nyt on aika ilmoittautua pesäpalloon ja Ladun majan liikuntatapahtumaan ja pian alkaa ilmoittautuminen kuntosaliharjoitteluun, LIndyHop-tanssiin, pumppiin ja Shorinji kempoon.

Mielellään liikkumassa -ryhmä. Aloitatko liikkumisen arjessasi aina vain uudestaan ja uudestaan? Alkuinnostus syttyy, mutta parin viikon jälkeen kaikki motivaatio lopahtaa. Tai tuntuuko edes alkuun pääseminen mahdottomalta jutulta? Mielellään liikkumassa- ryhmä on juuri Sinulle. https://www.nyyti.fi/opiskelijoille/ryhmat/mielellaan-liikkumassa-ryhma-16-10-8-12-2017/

 

Väitökset

Näyttelyt

Apurahat

Avoimet työ- ja harjoittelupaikat opiskelijoille

Isa-info on Jyväskylän yliopiston uutiskirje opiskelijoille. Isa-info ilmestyy kaksi kertaa kuussa ja sen toimittaa yliopiston viestintäpalvelut, viestinta@jyu.fi.  
kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,