Ajankohtaista

Tiedon ja valon superperjantai kutsuu tutustumaan tieteeseen

Perjantaina 29. syyskuuta Jyväskylän yliopistossa järjestetään kaksi tiedetapahtumaa, Tutkijoiden yö ja Tieteen päivät. Molemmat tapahtumat ovat maksuttomia ja suunnattu suurelle yleisölle.

Tutkijoiden yö, Suomen suurin yksittäinen tiedetapahtuma, johdattaa tutustumaan Jyväskylän yliopistossa tehtävän tieteen pariin. Työpajojen ja erilaisten esitelmien avulla yleisö pääsee kokemaan, millaisten asioiden parissa eri alojen tutkijat työskentelevät.

Tule tekemään tähtitieteellisiä havaintoja etäkäytettävällä observatoriolla, tai tutustu pientäkin pienempiin ilmiöihin Nanotiedekeskuksessa.  Entä mitä ohjelmointi oikein on, tai millaista on tehdä VR-peliä? Näihin kysymyksiin saa vastauksen informaatioteknologian tiedekunnan työpajoissa Agorassa.

Päivällä kouluryhmille järjestettävä ohjelma tarjoaa mahdollisuuden keskustella muissa maissa opiskelevien oppilaiden kanssa Skypen välityksellä, tehdä CSI-tutkimuksia ja selvittää kemian laitoksella tapahtunut karmea rikos tai vaikka tutustua evoluutioon ja luonnontieteiden tutkimukseen pelillisyyden avulla.

Tieteen päivien luennot johdattavat ajankohtaisiin teemoihin

Mihin tekoäly ja robotiikka pystyvät? Millaisia mahdollisuuksia nanohiili tarjoaa tulevaisuuden teknologialle? Entä mikä oli ”Suomi” ja millaiseksi se muotoutui aikojen saatossa?

Suomen pitkäikäisin tiedetapahtuma rantautuu taas Jyväskylään. Tieteen päivien kahdeksalla avoimella luennolla maan johtavat asiantuntijat keskustelevat eri tieteenalojen aiheista. Tule kuuntelemaan ja osallistu halutessasi keskusteluun! Luennot järjestetään Agoran auditorioissa 2 ja 3.

Tarjolla on jokaiselle jotakin, tutustu tapahtumien ohjelmiin osoitteissa www.jyu.fi/tutkijoiden-yo ja www.jyu.fi/tieteenpaivat.  Tapahtumat ovat maksuttomia ja avoimia kaikille. Koululaisryhmien ilmoittautumiset Tutkijoiden yöhön osoitteessa www.jyu.fi/tutkijoiden-yo/ilmoittautuminen.

Tiedetapahtumien lisäksi kampuksilla voi pimenevässä illassa ihailla Valon kaupungin upeita valoteoksia, mm. Loistava yliopisto ja Valoon. Valon kaupungin ohjelman löydät osoitteesta valonkaupunki.jyvaskyla.fi/tapahtuma2017/ohjelma.

 Lisätietoja:

Tutkijoiden yö: Akatemiatutkija Janne Pakarinen, 040 805 4900, janne.pakarinen@jyu.fi

Viestintäharjoittelija Kirke Hassinen, 040 805 3638, kirke.m.hassinen@jyu.fi

Viestintäpäällikkö Liisa Harjula, 040 805 4403, liisa.harjula@jyu.fi

Tieteen päivät:
Viestintäharjoittelija Kirke Hassinen, 040 805 3638, kirke.m.hassinen@jyu.fi

MarieCurieMarie Skłodowska-Curie: an inspiration to follow!Suomi100
Tutkijoiden yö ja Tieteen päivät ovat osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

 

kuuluu seuraaviin kategorioihin: