THE-ranking: Humanistiset tieteet maailman parhaiden joukossa

Times Higher Education RAngkin by Subject 2018Jyväskylän yliopiston humanistiset tieteet sijoittuvat sijoille 201-250 maailman parhaimpien yliopistojen joukossa. Times Higher Education – World University Rankings laittoi tänä vuonna Arts & Humanities –tieteenalalistalla järjestykseen kaikkiaan 400 parasta yliopistoa.

Suomesta tieteenalalistalle nousi kaikkiaan seitsemän yliopistoa, joista Jyväskylän yliopiston sijoitus oli kolmas. Edellä olivat Helsingin yliopisto ja Aalto-yliopisto. Maailman parhaaksi arvioitiin Standfordin yliopisto (USA).

THE-rankingin Arts&Humanities-arvioinnissa olivat mukana yliopistot, jotka ovat maailman johtavia taiteessa, esittävässä taiteessa, kielissä, historiassa, filosofiassa, teologiassa, arkkitehtuurissa ja arkeologiassa. Tieteenala-arvioinnissa painotettiin opetusta, tutkimusta sekä viittauksia julkaisuihin. Lisäksi arvioitiin ulkoista rahoitusta ja kansainvälisyyttä.

Kansainvälistymispäällikkö Anna Grönlund, puh. 050 313 0401, anna.m.gronlund@jyu.fi

Listaus:

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,