Ajankohtaista

Suomalainen lukutaitopeli viedään kansainvälisille markkinoille

GraphoGame käytössäLearning Intelligence Group Oy (LIG) on tehnyt Jyväskylän yliopiston ja Niilo Mäki -säätiön kanssa sopimuksen GraphoGame-pelistä. Pelin on tieteellisesti todettu kehittävän lukutaitoa ja auttavan etenkin lapsia, joiden lukemaan oppimisessa on pulmia. LIG on Helsingistä käsin toimiva koulutusteknologialiiketoiminnan kehitysryhmä, joka tukee keinoälyyn perustuvia oppimisratkaisuja tarjoavia yrityksiä. 

”Olemme erittäin tyytyväisiä voidessamme tehdä läheistä yhteistyötä tutkimusyhteisön kanssa ja saada vuosien tutkimustyön tulokset miljoonien lasten käyttöön”, sanoo LIG:n perustaja ja toimitusjohtaja Vesa Perälä. ”GraphoGame on ainutlaatuinen yhdistelmä tutkimusta ja liiketoimintaa – ja samalla voimme tarjota lapsille ja opettajille hienon, intuitiivisen ja tieteelliseen näyttöön perustuvan oppimiskokemuksen”. 

Mobiili- ja pöytälaitteilla toimiva peli opettaa lapsille kirjain- ja kirjainäänneyhdistelmiä hyödyntäen tutkittuja menetelmiä ja mukautuvaa sisältöä. Peli säätää vaikeusastetta pelaajan taitotason mukaan ja antaa samalla opettajalle ja vanhemmille tietoa lapsen oppimisesta. Suomessa peli tunnetaan Ekapelinä. 

GraphoGame on tulosta lukihäiriöön ja lukemaan oppimiseen liittyvästä tutkimustyöstä, jota Jyväskylän yliopisto ja Niilo Mäki -säätiö ovat tehneet yhteistyössä esimerkiksi Cambridgen, Lundin ja Zürichin yliopistojen kanssa. 

GraphoGame mobiilisti”Olemme erittäin innoissamme uudesta yhteistyömahdollisuudesta ja odotamme innolla, että pääsemme yhdessä kamppailemaan lukemisen ongelmia ja lukutaidottomuutta vastaan kaikkialla maailmassa”, sanoo johtava tutkija, professori Ulla Richardson Jyväskylän yliopistosta. Hänen kollegansa, UNESCO-professori Heikki Lyytinen Jyväskylän yliopistosta lisää: ”Tämän uuden kanavan avulla voimme auttaa lapsia kaikkialla maailmassa. Lisäksi se motivoi tutkimustyötä, jotta tukea saadaan laajennettua mahdollisimman moniin uusiin maihin.” 

Jyväskylän yliopisto ja sen yhteistyökumppanit jatkavat edelleen tutkimustyötä varhaisen lukutaidon ja lukihäiriöiden parissa. Kaupallista laajenemista varten perustetaan uusi itsenäinen GraphoGame-yritys. 

GraphoGame-pelin alkuperäinen suomenkielinen versio, Ekapeli, jää Niilo Mäki -säätiölle ja on jatkossakin kaikkien Suomen lasten saatavilla www.lukimat.fi-palvelun kautta. 

Lisätietoja:

Jyväskylän yliopisto; Riikka Reitzer, innovaatiotoiminnan erityisasiantuntija, reitzer@jyu.fi , +358 40822 5358

Niilo Mäki -säätiö; Juha-Matti Latvala, juha-matti.latvala@nmi.fi+358 50 441 4043

Learning Intelligence Group Oy, Vesa Perälä, toimitusjohtaja, Vesa@lig.ai+358 40 586 0863

kuuluu seuraaviin kategorioihin: , ,