Ajankohtaista

Laatua lapsen kasvatukseen

Pe 29.9. klo 17.30–19.00 • Ruusupuisto-rakennus, Alvar Aallon katu 9, Jyväskylä

Median välittämät ristiriitaiset näkemykset varhaiskasvatuksesta ovat hämmentäneet vanhempia viime aikoina. Mitä tuore tutkimus sanoo lasten tasapainoisesta kasvusta?

Kasvattajien, opettajien ja tutkijoiden ja vuoropuhelua usein toivotaan, mutta harvemmin mitään tapahtuu. Nyt tapahtuu, Ruusupuistossa järjestetään varhaiskasvatuksen henkilöstölle ja lasten vanhemmille luento- ja keskustelutilaisuuden perjantaina 29.9. klo 17.30–19. Tilaisuus on osa Tutkijoiden yön ohjelmaa.

Mikä on laatua lapsen varhaisessa kasvatuksessa? Syntyykö laatu kotona, päiväkodissa vai perhepäivähoidossa? Miten vanhemmat voivat tukea lastensa tasapainoista kehitystä? Milloin lapsi voi emotionaalisesti hyvin? Mikä tuottaa hänelle iloa eri ympäristöissä? Muun muassa näistä kysymyksistä keskustellaan Ruusupuistossa lasten, vanhempien ja varhaiskasvattajien näkökulmasta. 

Jyväskylän yliopiston kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunta järjestää Mietityttääkö sinua lapsen varhaisvuosien kasvu ja kehitys? -tilaisuuden osana Tutkijoiden yön tapahtumia. Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan tutkijoiden kanssa lasten kasvatukseen liittyvistä kysymyksistä. Vanhemmat voivat ottaa mukaan lapsensa, joille on järjestetty luentojen ajaksi omaa ohjelmaa.  

Luennot:

  • 17.30–18.00 MITÄ LAPSI TARVITSEE TASAPAINOISEEN KASVUUN JA KEHITYKSEEN? 
    Professori Marja-Leena Laakso kumppaneineen  
  • 18.00–18.30 MISTÄ KOOSTUU LAADUKAS VARHAISKASVATUS? 
    Apulaisprofessori Niina Rutanen kumppaneineen  
  • 18.30–19.00 MITÄ ON VARHAISKASVATUS OSANA LAPSEN JA PERHEEN ARKEA?  
    Tutkijatohtori Anu Kuukka ja yliopistonlehtori Johanna Mykkänen

Kaikille avoin ja maksuton tilaisuus on suunnattu erityisesti vanhemmille ja päiväkotien henkilöstölle. Ruusupuistossa on samana päivänä myös muuta kivaa ohjelmaa: https://www.jyu.fi/tutkijoiden-yo  

Lisätietoja:

Jouni Sojakka, p. 040 805 4287, jouni.sojakka@jyu.fi

 

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,