Ajankohtaista

Isa-info. Uutiskirje opiskelijoille 25.9.2017

Jyväskylän yliopiston uutiskirje opiskelijoille 

Tiedotamme yliopistoon ja opiskeluun liittyvistä ajankohtaisista asioista opiskelijasivuilla opiskelu.jyu.fi
sekä sosiaalisessa mediassa: FacebookTwitterInstagramYoutube.


Uutiset

Haluatko oppia uusia taitoja stressin- ja elämän hallintaan? »

Opiskelijan Kompassi on Jyväskylän yliopiston opiskelijoille tarkoitettu ilmainen, verkkopohjainen hyvinvointi- ja elämäntaito-ohjelma, joka antaa eväitä ja työkaluja jaksamiseen ja opiskelun tueksi. Osallistu tutkitusti toimivaan hyvinvointi- ja elämäntaito -ohjelmaan. Ohjelma sisältää ilmaisia henkilökohtaisia tapaamisia hyvinvointivalmentajan kanssa. Ota yhteyttä 9.10.2017 mennessä.

Oppilaitospappi muutti kirjastoon »

Oppilaitospappi on muuttanut yliopiston kirjastoon, ensimmäisen kerroksen huoneeseen B121 (kulku käytävään lainaustiskien vasemmalta puolelta). Oppilaitospapin palvelut on tarkoitettu sekä opiskelijoille että henkilökunnalle. Oppilaitospapin kanssa voi keskustella mieltä painavista asioista luottamuksellisesti ja maksutta.

Tule mukaan Nyytin vapaaehtoistoimintaan edistämään opiskelijoiden mielen hyvinvointia »

Haluatko olla mukana edistämässä opiskelijoiden mielen hyvinvointia ja saada samalla itsellesi hyvää fiilistä? Nyytin vapaaehtoistoiminnan kautta tämä onnistuu. Osallistu toimintaamme ja tule mukaan luomaan sellaista opiskelukulttuuria, jossa mielenterveydellä on väliä!  

Opi tutkimustaitoja tiedonhankinnan kurssilla »

Opi tutkimustaitoja tiedonhankinnan kurssilla. Ilmoittaudu LIB1THP Tiedonhankinnan perusteet -verkkokurssille (1 op). Kurssilla opit muun muassa työstämään taitavasti hakutermit ja löytämään tieteellisiä artikkeleita.

JYUn uuteen markkinointivideoon haetaan esiintyjiä »

Jyväskylän yliopisto etsii nyt itsensä näköisiä opiskelijoita edustustehtäviin! Etsimme ihmisiä esiintymään tekeillä olevalle yliopiston mainosvideolle erilaisissa tilanteissa ja eri tapahtumissa. Jotkut esiintyjät saavat ilokseen myös joitakin repliikkejä. Tule mukaan pienimuotoiseen casting-tilaisuuteen 28.9.!

Kauppakorkeakoulun opiskelijat opintomatkalle Pariisiin keväällä 2018 »

Jyväskylän yliopiston kielikeskuksen ranskan lehtorit ovat suunnitelleet Pariisin opintomatkan, joka toteutetaan ensimmäisen kerran keväällä 2018. Opintomatkan tavoitteena on antaa opiskelijoille mahdollisuus hyödyntää ja kehittää kielitaitoaan hyvin ainutlaatuisissa tilanteissa.

Syksyn yhteishaun hakijamäärä Jyväskylän yliopistoon nousi reippaasti »

Syksyn yhteishaku korkeakouluihin päättyi keskiviikkona 20.9.2017. Jyväskylän yliopiston kaikista tiedekunnista oli haussa mukana yksi tai useampia hakukohteita. Kaikkiaan hakemuksia tuli tämän syksyn haussa 816, kun viime syksyn haussa luku oli 300.

Palautetta uudesta jyu.fi-sivustosta »

Saamamme palautteen perusteella uutta jyu.fi-sivustoa pidetään modernina, raikkaana ja onnistuneena uudistuksena, osan mielestä sivusto on sekava, siinä on liikaa suuria kuvia ja sieltä on vaikea löytää asioita. Olemme saaneet tärkeitä huomioita sivuston käyttäjiltä ja olemme pystyneet jo parantamaan ja kehittämään sivustoa niiden perusteella, kiitos siitä kaikille vastanneille. Palautetta ja kehitysehdotuksia voi antaa tällä lomakkeella

Tapahtumat

Euroopan kielten päivä »

Ti 26.9. klo 9.00–15.00, Seminaarinmäki, Päärakennus C
Jyväskylän yliopiston kieliaineet juhlivat  Euroopan kielten päivää päärakennuksen ala-aulassa kaikille avoimella Kielten juhlalla. Tapahtumassa on esillä reilu tusina uusia ja vanhoja eurooppalaisia kieliä kulttuureineen. Kukin kieli esittäytyy omalla pisteellään. Tapahtuma on non-stop, eli sinne voi tulla miten omiin aikatauluihin sopii. Tapahtuma sopii kaikenikäisille.  

Miten arviointi ja palaute ohjaavat oppimista ja opetusta? »

Ti 26.9. klo 12.15–15.00, Seminaarinmäki, Yliopiston päärakennus, C4
Tule kuulemaan huippuasiantuntijaa! Kasvatustieteiden tohtori, opetusneuvos Najat Ouakrim-Soivio pitää interaktiivisen luennon, jossa asiantuntija-alustusten jälkeen tehdään aiheeseen liittyviä yksilö-, pari ja ryhmätöitä. Tilaisuus on kaikille avoin. Erityisesti kutsumme opiskelijoita mukaan. Kahviakin on. Lämpimästi tervetuloa kaikki!

Kielikampusseminaari: kielenopetuksen ja -tutkimuksen viime vuodet, nykyhetki ja tulevaisuus »

Ke 27.9. klo 12.00–17.00, Seminaarinmäki, Päärakennus, C1
Kielikampusseminaari on Jyväskylän yliopiston kielikeskuksen 40v-juhlaseminaari, jonka teemana on akateemisen kielenopetuksen ja -tutkimuksen viime vuodet, nykyhetki ja tulevaisuus. Seminaari on suomenkielinen.

Avoimet Alvar Aalto -arkkitehtuurikierrokset Jyväskylän yliopiston päärakennuksessa »

To 28.9. klo 12.00–17.00, Seminaarinmäki, Yliopiston päärakennus, C1, Seminaarinkatu 15, Jyväskylä
Tervetuloa opastetuille kierroksille. Kierrokset lähtevät päärakennuksen aulasta, niiden kesto on noin tunti ja eivät vaadi ilmoittautumista. 

Tutkijoiden yö »

Pe 29.9. klo 8.00–22.00, Muu, Jyväskylän yliopiston kampukset
Tervetuloa tutkijoiden yöhön 29.9.2017!
Tutkijoiden yössä voit muun muassa oppia Pokémonien avulla evoluutiosta tai haalia uutta tietoa siitä, kuinka maailma toimii aina subatomiselta tasolta astronomiseen ulottuvuuteen saakka. Tule ja haasta tutkijoita kysymyksilläsi, ota osaa työpajoihin ja tutustu viimeisimpiin tieteen saavutuksiin! 

Tieteen päivät »

Pe 29.9. klo 10.00–18.00, Mattilanniemi, Agora, auditoriot 2 & 3
Tieteen päivät on monialainen tiedetapahtuma, jossa eri alojen huippuasiantuntijat kertovat ja keskustelevat tieteestä, tutkimuksista sekä niiden rajoista. Vuoden 2017 tapahtuman luennot koskettavat vapautta ja sen rajoja.

Agora ICT-forum: Get Creative, Get Connected, Get Coding! Micro:bit in Finland and around the world 29.9. »

Pe 29.9. klo 14.15–15.00, Mattilanniemi, Agora, Ag C231 (2nd floor)
Welcome to Agora ICT-forum. Talk will be given in English. Tapahtumaan voit tutustua tarkemmin tiedekunnan sivulla: https://www.jyu.fi/it/uutiset/tiedekunta/ict-foorumi_shelby

Kyykkykoulu -workshop »

30.9.2017 klo 14-16
Tule oppimaan takakyykyn salat Jyväskylän korkeakoululiikunnan ja Crossfit 40100 -salin yhteiseen Kyykkykoulu - workshopiin 

Infotilaisuuksia opiskelusta ja työharjoittelusta ulkomailla »

3.-11.10.2017 
Yliopiston kansainväliset palvelut järjestää 3.-11.10.2017 kansainväliset viikot, joiden aikana järjestettävissä infotilaisuuksissa kerrotaan yliopiston opiskelijavaihtomahdollisuuksista. Erityisesti esittelyssä ovat yliopiston Euroopan ulkopuoliset vaihtokohteet lv. 2018-2019, joihin haku alkaa lokakuun alussa ja päättyy 1.11.2017. 

Mistä, minne, ja miksi - Suomi koulutusvertailun peilissä

Ke 4.10. klo 12.15-14.15, Seminaarinmäki, Yliopiston päärakennus, C4
Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan suomalaisesta koulutuksesta ja osaamisesta kansainvälisessä vertailussa. Kuulemme tilaisuudessa Suomen pysyvässä edustustossa OECD:ssa ja UNESCO:ssa toimivan koulutus- ja tiedepolitiikan erityisasiantuntijan Aleksi Kaleniuksen esityksen suomalaisten koulutus- ja osaamistason kehityksestä. Ilmoittautumiset 28.9. mennessä.

Mielen kulttuuri -seminaari

Ti 10.10. klo 10.00- 6.30, Ruupuisto
Maailman mielenterveyspäivänä yhdeksän opiskelijajärjestöä kutsuvat kaikkien alojen opiskelijat seminaariin, joka herättää pohtimaan mikä taiteessa antaa toivoa erityisesti opiskelijoiden mielenterveyden näkökulmasta. Luvassa on kiinnostavia puhujia, pop-up-pisteitä, paneelikeskustelu sekä monitaiteisia workshoppeja. Workshop-lmoittautuminen auki 26.9.-3.10. Lisätietoja: http://www.mielenkulttuuri.wordpress.com

 

Osallistu tutkimukseen

Kovatehoisten harjoitusjaksojen vaikutus unen rakenteeseen »

Jyväskylän yliopiston liikuntabiologian laitoksen tutkimuksen tarkoituksena on selvittää erilaisten kovatehoisten harjoitusjaksojen vaikutusta unen rakenteeseen sekä rasitustilaa kuvaavien muuttujien yhteyttä elimistön kuormittuneisuuteen.

Hiilihydraattien saatavuuden vaikutus rasva-aineenvaihduntaan kestävyyssuorituksessa »

Haluaisitko saada laajan testipaketin fyysisestä suorituskyvystäsi sekä tietoa hiilihydraatti- ja rasva-aineenvaihdunnastasi? Haluatko päästä ilmaiseksi mukaan ohjattuihin juoksuharjoituksiin ja olla mukana tuottamassa tärkeää tietoa kestävyysharjoittelusta?

 

Hyvinvointi ja liikunta

Yliopistoliikunnan kursseja alkaa myös lokakuussa
Seuraavat yliopistoliikunnan kurssit alkavat lokakuun puolessa välissä:  Crossfit ja telinevoimistelun alkeisjatko. https://www.korkeakoululiikunta.fi/fi/yliopistoliikunta/kurssit/liikuntakurssit

Opintoihin liittyvälle liikuntakurssille pääsee jatkuvasti mukaan
Voit valita mm. seuraavista opintoihin liittyvän liikuntakurssin kokeiluista, mitä haluat: LindyHop-tanssi, kuntosaliharjoittelu, geokätköily, monet luennot. https://www.korkeakoululiikunta.fi/fi/yliopistoliikunta/kurssit/opintoihin-liittyva-liikuntakurssi

 

Väitökset

Näyttelyt

Apurahat

Avoimet työ- ja harjoittelupaikat opiskelijoille

Isa-info on Jyväskylän yliopiston uutiskirje opiskelijoille. Isa-info ilmestyy kaksi kertaa kuussa ja sen toimittaa yliopiston viestintäpalvelut, tiedotus@jyu.fi.  
kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,