Opintomatkalta ymmärrystä kansainvälisen työelämän vaatimuksiin

Huawein kansainvälinen opiskelijaohjelma Seeds for the Future vei elo–syyskuussa kymmenen suomalaisopiskelijaa Kiinaan kahden viikon opintomatkalle. Jyväskylän yliopistosta mukana oli tietotekniikan opiskelija Otto Jahnukainen. Matka toi opiskelijoille ymmärrystä kansainvälisen työelämän vaatimuksista sekä omasta osaamisesta.

Toista kertaa Suomessa järjestetty Seeds for the Future -ohjelma johdatti opiskelijat Kiinaan. Ensimmäinen viikko vietettiin kieli- ja kulttuuriopintojen parissa Pekingissä, kun taas toinen viikko sujui tutustuessa tieto- ja viestintäteknologiaan Huawein pääkonttorilla Shenzhenissä.

Jyväskylän yliopistossa tietotekniikkaa opiskeleva Otto Jahnukainen kertoo, että matkan isoin oivallus liittyi kulttuureihin.

- Kiinan kulttuuri on niin laaja, että joka päivä oppi jotain uutta. Työelämässä toisen ymmärtäminen auttaa käsittelemään vaikeampiakin tilanteita, minkä myötä omia projekteja pääsee viemään eteenpäin. Toisaalta oli hienoa tutustua nykyisiin teknologioihin hands-on-tyylillä, mihin yliopistossa on tutustunut teoriatasolla.

Vaihto-opintoihin verrattuna opintomatkalla eroavaisuuksia pääsi pohtimaan muiden lahjakkaiden suomalaisopiskelijoiden kanssa. Ohjelmasta Huaweilla vastaava viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Hennariikka Andersson on tyytyväinen, että kokemus ja keskustelut auttoivat konkretisoimaan oppeja.

- Aina puhutaan kansainvälisen kokemuksen merkityksestä, mutta globaalissa työymäristössä käytännön kokemus ja kyky toimia kulttuurierojen keskellä on erittäin tärkeää, hän kertoo.

Vuoden 2017 Seeds for the Future -ohjelmaan osallistui kymmenen opiskelijaa kuudesta yliopistosta: Noora Tanska (Aalto-yliopisto), Janne Gröndahl (Aalto-yliopisto), Jani Kurki (Aalto-yliopisto), Jonne Huotari, (Helsingin yliopisto), Joni Toppari (Tampereen teknillinen yliopisto), Ville Tahvanainen (Tampereen teknillinen yliopisto), Joel Reijonen (Vaasan yliopisto), Tommi Karjalainen (Oulun yliopisto), Riikka Haataja (Oulun yliopisto) sekä Otto Jahnukainen (Jyväskylän yliopisto).

Ohjelman yhteyshenkilö Huaweilla

Hennariikka Andersson, viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja, Huawei Technologies Oy, 040 845 8066, hennariikka.andersson@huawei.com

Lisätiedot, kuvat tilaisuudesta ja opiskelijoista:

Aapo Kuortti, Republic of Communications, 050 313 1133, aapo.kuortti@republic.fi

kuuluu seuraaviin kategorioihin: