Ajankohtaista

THE-ranking: Kasvatustieteet maailman kärkeä, yhteiskuntatieteet sijoittuivat myös hyvin

Jyväskylän yliopiston kasvatustieteet sijoittuvat sijalle 84 maailman parhaimpien yliopistojen joukossa. Times Higher Education – World University Rankings laittoi tänä vuonna Education–tieteenalalistalla järjestykseen kaikkiaan 400 parasta yliopistoa. JYU:n yhteiskuntatieteet arvioitiin puolestaan Social sciences –listalla sijoille 201-250.

Suomesta kasvatustieteiden tieteenalalistalle nousivat Jyväskylän ja Helsingin yliopistot (sijoitus 35). Maailman parhaaksi arvioitiin yhdysvaltalainen Stanfordin yliopisto. Yhteiskuntatieteissä Jyväskylä sijoittui toiselle sijalle viidestä listalle päässeestä suomalaisyliopistosta. Tällä alalla parhaaksi noteerattiin Oxfordin yliopisto.

THE-rankingin kasvatustieteiden arvioinnissa olivat mukana yliopistot, jotka ovat maailman johtavia kasvatustieteissä ja opettajankoulutuksessa. Yhteiskuntatieteiden listalla arvioitiin viestintä- ja mediatutkimusta, politiikantutkimusta, kansainvälistä kehitystutkimusta, sosiologiaa ja maantietoa.

Tieteenala-arvioinneissa painotettiin opetusta, tutkimusta sekä viittauksia julkaisuihin, kasvatustieteissä erityisesti opetuksen ja oppimisen indikaattoreita. Lisäksi arvioitiin ulkoista rahoitusta ja kansainvälisyyttä, yhteiskuntatieteissä erityisesti myös tutkimuksen kansainvälistä mainetta. Viime vuonna alakohtaisella rankinglistalla kasvatustieteet arvioitiin osana yhteiskuntatieteitä.

Lisätietoja:

Kansainvälistymispäällikkö Anna Grönlund, puh. 050 313 0401, anna.m.gronlund@jyu.fi

Listaus: 
https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/by-subject

Aiemmin uutisoitu humanististen tieteiden THE-ranking: 
https://www.jyu.fi/ajankohtaista/arkisto/2017/09/tiedote-2017-09-14-11-26-07-796718

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,