Ajankohtaista

Isa-info. Uutiskirje opiskelijoille 10.10.2017

Opiskelijasivut: opiskelu.jyu.fi

Facebook: facebook.com/JyvaskylaUniversity 
Twitter: @uniofjyvaskyla 
Instagram: uniofjyvaskyla
Youtube: www.youtube.com/JyvaskylaUniversity

Uutiset

Opiskelijavaihtohaku Iokakuussa »

Euroopan ulkopuolisiin vaihtokohteisiin lv. 2018-2019 haku 1.10.-1.11.2017.

Pitchaa itsesi Slushiin! »

Tarjolla 8 kpl opiskelijalippuja Slush-tapahtumaan! Hae 19.10.2017 mennessä!

Millainen on sinun unelmiesi ravintolakampus? »

Tarvitsemme apuasi Sonaatin uudistamiseen. Luomme uudenlaista ravintolakampusta, uudistamme brändiä ja digitalisoimme palveluitamme. Toivomme, että voit vastata kyselyymme. Pienenä kiitoksena saat kahvin tai teen, mutta jo pian huomaat myös suurempia uudistuksia jotka palvelevat sinua ja hyvinvointiasi. Vastaa kyselyyn tästä.

Kerro käsityksiäsi tieto- ja kyberturvallisuudesta. Arvomme Nokia 6 -älypuhelimen »

Osana digitaalisen turvallisuuden teemaviikkoa käynnistetään kyselytutkimus, jolla kartoitetaan yliopiston opiskelijoiden käsityksiä ja kokemuksia tieto- ja kyberturvallisuudesta. Kyselyn toteuttaa Informaatioteknologian tiedekunta ja siihen voi vastata lokakuun loppuun saakka.

Ruusupuiston Uutiset 4/2017: Viisas opettaja, oppimisvaikeudet, luova kirjoittaminen, digitaalinen argumentaatio ja Suomi nousuun »

Uutiskirje kokonaisuudessaan löytyy täältä: https://peda.net/jyu/ruusupuisto

Erityisstipendit 2017 »

Jyväskylän yliopiston rehtori julistaa haettavaksi Jyväskylän yliopistossa opiskelevien vammaisten opiskelijoiden akateemisen koulutuksen tukemiseen tarkoitettuja apurahoja. Hakuaika päättyy ti 31.10.2017 klo 16.00 ja apurahan saajille asiasta tiedotetaan 1.12.2017 mennessä.

Opintomatkalta ymmärrystä kansainvälisen työelämän vaatimuksiin »

Huawein kansainvälinen opiskelijaohjelma Seeds for the Future vei elo–syyskuussa kymmenen suomalaisopiskelijaa Kiinaan kahden viikon opintomatkalle. Jyväskylän yliopistosta mukana oli tietotekniikan opiskelija Otto Jahnukainen. Matka toi opiskelijoille ymmärrystä kansainvälisen työelämän vaatimuksista sekä omasta osaamisesta.

Opiskelu

Tietoturvan verkkokurssi (URAP1000) avattu »

Verkkokurssi URAP1000 Yleistä tietoturvasta (1 op) on suoritettavissa Moodlessa maanantaista 9.10.2017 alkaen. Kurssi tarjoaa perustietoa tietoturvasta ja kattaa tietoturvallisen toiminnan keskeisimmät osa-alueet. Kurssi soveltuu kaikille Jyväskylän yliopiston opiskelijoille. Lisätietoja ja ilmoittautuminen Korpissa.

Valtakunnallinen liiketoimintaosaamisen verkko-opintokokonaisuus käynnistyy »

Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu on mukana Turun yliopiston kauppakorkeakoulun koordinoimassa kymmenen yliopiston yhteistyönä toteuttamassa valtakunnallisessa opintokokonaisuudessa. Digitaalisesti toteutettu kokonaisuus tarjoaa muille kuin kauppatieteiden opiskelijoille mahdollisuuden hankkia liiketoimintaosaamista ajasta ja paikasta riippumatta.

URAA1005 Ideasta yritykseksi -esihautomo (5 op)

Onko sinulla liikeidea tai innovaatio? Nyt sinulla on mahdollisuus päästä kehittämään omaa ideaa asiantuntijoidemme valmennuksessa! Esihautomoon kuuluu 10 tapaamiskertaa 18.9.–13.11.2017 välisenä aikana, klo 12.30-16.00. Kurssin sisältö tarkennetaan ja painotetaan osallistujien liikeideoiden tarpeiden mukaan. Lisätietoja ja hakemukset: Riku Ojanperä (etunimi.sukunimi@jamk.fi) / 050 345 8414

URAA006 Ideasta toiminnaksi - NY StartUp 1 (5 op) »

Osana oppilaitosyhteistyössä toteuttavia yrittäjyysopintoja on tarjolla Ideasta toiminnaksi -kurssi, jonka aikana opiskelijat pääsevät soveltamaan työelämäosaamistaan luovalla ja yrittäjämäisellä tavalla käytäntöön perustamalla tiimeissä miniyrityksen (NY) yhden lukuvuoden ajaksi. Haku 23.11. mennessä.

Tapahtumat

Eettinen lokakuu »

9.-15.10. Ympäristöviikko - 16.-22.10. Kehitysyhteystyöviikko - 23.-29.10. Reilun kaupan viikko

Lokakuussa kampuksella on iloa ilmassa! Eettinen lokakuu kokoaa yhteen JYYn kestävän kehityksen teemat. Kolmen viikon ajan voit osallistua erilaisiin tapahtumiin, kilpailuihin, elokuvanäytöksiin ja retkiin kun ympäristön, kehitysyhteistyön ja reilun kaupan teemaviikot seuraavat toisiaan.

Mielen kulttuuri -seminaari »

Ti 10.10. klo 10.00-6.30, Ruupuisto

Maailman mielenterveyspäivänä yhdeksän opiskelijajärjestöä kutsuvat kaikkien alojen opiskelijat seminaariin, joka herättää pohtimaan mikä taiteessa antaa toivoa erityisesti opiskelijoiden mielenterveyden näkökulmasta. Luvassa on kiinnostavia puhujia, pop-up-pisteitä, paneelikeskustelu sekä monitaiteisia workshoppeja.

Pyöräily ja liikenneturvallisuus -iltapäivä »

Ti 10.10. klo 13.00–17.00, Seminaarinmäki, L302, L-rakennuksen aukio ja L209
Tilaisuudessa Liikenneturvan edustajat luennoivat ajankohtaisista liikenneturvallisuuden aiheista, Jyväskylän pyöräilyseura ry:n edustaja luennoi teemalla "Pyöräilijänä liikenteessä" ja opiskelutodistusta vastaan jaetaan heijastimia ja huomiovaloja.

Kansainvälinen liikuntafysiologian symposium »

Ke 11.- pe 13.10., Mattilanniemi, Agora
Liikuntatieteellinen tiedekunta ja Neuromuscular Research Center järjestävät kansainvälisen liikuntafysiologian symposiumin. Symposium kerää yhteen maailman johtavat voima- ja kestävyysharjoittelun vaikutusmekanismien tutkijat sekä opiskelijat, valmentajat ja muut aiheesta kiinnostuneet liikunta-alan ammattilaiset.

Utopia rantautuu Jyväskylään. Toisenlaiseen maailmaan Erik Olin Wrightin johdolla »

Ke 11.10. klo 10-16:30, Seminaarinmäki, Päärakennus, C5 ja to 12.10. klo 14-16, Seminarium
Maailman merkittävimpiin sosiologeihin lukeutuvan yhdysvaltalaisen Erik Olin Wrightin johdolla vietettävä symposiumi on avoin kaikille ja sitä suositellaan erityisesti kriittisestä yhteiskunnallisesta ajattelusta kiinnostuneille. Tapahtuman lisäksi professori Wright pitää torstaina yleisölle avoimen englanninkielisen luennon yhteiskuntatieteiden mahdollisuuksista muuttaa maailmaa.

Avoimia yleisöluentoja kulttuurisesta terveystutkimuksesta »

Pe 13.10. klo 10–12, Seminaarinmäki, Lyhty
Muistoihin kaivertuneet tilat. Valotuksia kokemuksiin mielisairaaloista -tutkimushanke symposiumin, jonka yhteydessä pidetään kaksi yleisöluentoa. Luennoitsijoina Kulttuurisen terveyden ja hyvinvoinnin professori Marja-Liisa Honkasalo Turun yliopistosta ja dosentti, yliopiston lehtori Heini Hakosalo. 

Professori Paula Kalajan jäähyväisluento "Monikielisyys multimodaalisesti koettuna" »

Pe 13.10. klo 12.00–15.00, Ruusupuisto, RUU D101 Juho
Jyväskylän yliopiston englannin kielen professori Paula Kalaja pohtii jäähyväisluennossaan monikielisyyttä eli kielten oppimista, opettamista ja käyttöä. Jyväskylässä vuodesta 2003 professorina toiminut Kalaja on tutkinut urallaan vieraan kielen oppimista ja opettamista.

Intel AI Academy workshop »

Pe 13.10. klo 12.30–16.00, Mattilanniemi, MaA 103
We are glad to announce next upcoming workshop on "Machine Learning & Deep Learning Fundamentals" organized in collaboration with Intel AI Academy. There will also be a possibility for students of University of Jyväskylä to obtain 1 ECTS for participation of the event. Register here.

Seminaari: Biopankit, terveysalan rekisterit ja datan käyttöympäristöt »

Ma 23.10. klo 12.15–16.00, Seminaarinmäki, Päärakennus, sali C4
Keski-Suomen Hyvinvoinnin Osaamiskeskittymä KEHO järjestää seminaarin "Biopankit, terveysalan rekisterit ja datan käyttöympäristöt". Ilmoittauduthan seminaariin 18.10.2017 mennessä osoitteessa https://www.jyu.fi/sport/tiedekunta/ajankohtaista/Biopankit-seminaari

Yliopistopäivät – Kasvua yhteistyössä »

Pe 27.10. klo 10.00–16.00, Hotelli Verso (Kauppakatu 35)
Yliopistopäiviä vietetään perjantaina 27.10. kauppakorkeakoulun 50-vuotisjuhlan hengessä. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Hyvinvointi ja liikunta

CrossFit-kurssi-kurssi houkuttelee toiminnallisuudellaan »
CrossFit-kurssi pe 13.10. klo 15 CrossFit-salilla.
Tule kokeilemaan CrossFitia, jonka harjoitukset ovat toiminnallisia, vaihtelevia ja intensiivisiä, mutta jokaisen omalle tasolle sovitettavissa.

Liikunnalla henkilökohtaista kuntosaliopastusta, josta saa myös harjoitusohjelman »
Kuntosaliopastus ma 23.10. klo 16.30-18.30 Liikunnan kuntosalissa.

Kahden kerran opastuksessa saat perusteellista tietoa kuntosalilaitteiden käytöstä sekä henkilökohtaisen kuntosaliohjelman kuvineen. 

Vesijumppa huoltaa, kuntouttaa ja voimistaa »
Vesijumppakurssi ma 23.10. klo 15.45-16.30 AaltoAlvarissa.
Vesi on elementti, jossa voit kohottaa kuntoasi oli lähtötasosi mikä tahansa.

Opintoihin liittyvä liikuntakurssi tuo opintopisteitä »
Aloita opintoihin liittyvä liikuntakurssi vaikka nyt ja tee se omaan tahtiisi. Lajikokeilujen lisäksi on tulossa muutama mielenkiintoinen luento.

Liikuntamaksulla pääset Korkeakoululiikunnan 60 ryhmäliikuntatunnille ja voit kokeilla 15 eri palloilulajiin; palloiluohjelmaan on ujutettu myös luistelu. https://www.korkeakoululiikunta.fi

Väitökset

Näyttelyt

Apurahat

Avoimet työ- ja harjoittelupaikat opiskelijoille

Isa-info on Jyväskylän yliopiston uutiskirje opiskelijoille. Isa-info ilmestyy kaksi kertaa kuussa ja sen toimittaa yliopiston viestintäpalvelut, tiedotus@jyu.fi.

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,