Hulluna pidetty, äidiksi kutsuttu

jennimari_karen.jpg
Jenni-Mari Karén. Kuvaaja Mikko Karén

Telialla viestintätehtävissä työskentelevä Jenni-Mari Karén kertoo, kuinka juuri alkaneet Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun johtamisen maisteriopinnot etenevät etänä.

Olen erityisen iloinen esitellessäni itseni jälleen opiskelijaksi. Kahdeksanvuotias poikani harjoittelee tokaluokalla koulutaitoja ja samojen asioiden äärellä olen itsekin vellonut. Vieläkö tekstataan lyijykynillä? Kehtaanko kumittaa pojan pökäleenmuotoisella pyyhekumilla?

Opintojen lisäksi jalat seisovat tukevasti työelämässä. Olen onnekas, kun saan tehdä työtä, joka useimpina päivinä ei edes tunnu työltä. Silti tähänkin polkuun on mahtunut tarpomista, ja viime keväänä seisoin syvän railon reunalla. Tunsin hukkuvani useiden pienten projektien alle. Märehdin hetken, kunnes aurinko jälleen pilkahti esiin. Eksyin Jyväskylän yliopiston sivulle ja päädyin täyttämään hakemusta. Tätä kirjoittaessani ensimmäinen tentti johtamisen maisteriopinnoista on takana.

Johtamisen yliopisto-opinnot olivat luonteva jatkumo aiempiin yamk-opintoihin sekä muutaman vuoden esimieskokemukseen. Kun työuraa on jo jonkin verran kertynyt, on paljon helpompaa löytää linkkejä teorian ja käytännön välillä. Yksi aikuisopiskelun kiistaton etu on mahdollisuus peilata oppimaansa omaan työhön ja aiempiin kokemuksiin. Tällä kokonaisuudella on hyvä kehittää omaa osaamistaan.

Olen aina ollut kiinnostunut näkökulmista. Saan ihottumaa ihmisistä, jotka näkevät asioita ja ilmiöitä vain yhdeltä puolelta. Tämä ajatus siivittää omia opintoja ja on syynä jatkuvaan tiedonnälkään. Tarvitsee ymmärtää enemmän, jotta voi nähdä pidemmälle. Äitinä ja aikuisena tiedonnälkä ei ainakaan ole laantunut. En opiskele päntäten vaan yritän ymmärtää. Nippelitieto ja pienet yksityiskohdat eivät ole koskaan jääneet mieleen, sen sijaan haluan ymmärtää kokonaisuuksia ja ajatella isosti.

Vähän hulluksikin on sanottu. Olen onnellisesti naimisissa, ihanan pojan äiti ja unelmaduunissa viestintä- ja kehitystehtävissä. Asun lähes 200 kilometrin päässä opinahjosta. Vapaa-ajalla treenaan ja opiskelen. Siksi opinnoissa eniten hirvittääkin aika. Suoritan tutkinnon pääosin etänä ja lukuaikaa haalin työn ja perheen ohella niukasta vapaa-ajasta. En hetkeäkään epäile, ettenkö onnistuisi. Äitiys ja hulluus eivät estä aikuisopiskelua, oikeastaan ne siivittävät sitä melko kivasti.

Kirjoitan myöhemmin, kuinka olen onnistunut. Sitä ennen jatketaan keskustelua Twitterin puolella.

Jenni-Mari Karén, @JenniMariKaren

Kirjoittaja on viestintä- ja kehityspäällikkö Telialla. Hän on luvannut kirjoittaa Tiedonjyvän lukijoille siitä, kuinka juuri alkaneet kauppakorkeakoulun johtamisen maisteriopinnot etenevät etänä.

kuuluu seuraaviin kategorioihin: