Ajankohtaista

Jyväskylän yliopisto huippujen listalla NTU-yliopistovertailussa

National Taiwan University (NTU) julkaisi tänään vuoden 2017 yliopistojen rankinglistansa. Jyväskylän yliopisto nousi mukaan maailman 800 parhaan tutkimusyliopiston joukkoon sijalle 501-600. JYUn sijoitus on seitsemäs suomalaisten yliopistojen joukossa.

NTU-ranking perustuu pelkästään julkaisu- ja sitaatiotietoihin. Vertailussa otetaan huomioon tutkimuksen volyymi (25 %), vaikuttavuus (35 %) ja laatu (40 %).

NTU julkaisee samassa yhteydessä myös tieteenala- ja oppiainekohtaisia rankingeja. Jyväskylän yliopisto sijoittui yhteiskuntatieteiden tieteenalalla (sisältää taloustieteen ja yhteiskuntatieteet) sijalle 297. Maatalouden tieteenalalla (maataloustieteet, ympäristötiede, ekologia, kasvi- ja eläintiede) sijoitus oli 401-450. Lisäksi fysiikka arvioitiin oppiainevertailussa sijalle 401-450.

Lisätietoja:

Kansainvälistymispäällikkö Anna Grönlund, puh. 050 313 0401, anna.m.gronlund@jyu.fi

http://nturanking.lis.ntu.edu.tw

kuuluu seuraaviin kategorioihin: