IBM ja Jyväskylän yliopisto perustavat yhteisen läpimurtoteknologioihin pohjautuvan innovaatioyksikön

IBM:n ja Jyväskylän yliopiston välisessä yhteistyössä alkaa uusi vaihe, kun Jyväskylään perustetaan uusien IBM:n kehittämien läpimurtoteknologioihin pohjautuva innovaatioyksikkö IT-tiedekuntaan.

Tähän yhteistyöhön liittyy sekä tutkimusta että koulutusta seuraavilla aloilla:

Kuvassa vasemmalta dekaani Pekka Neittaanmäki, johtaja Maarit Palo ja rehtori Keijo Hämäläinen.

• kyberturvallisuus
  • IoT
  • tekoäly
  • kognitiivinen analyysi
  • lohkoketju
  • virtuaalitodellisuus
  • robotiikka
  • kvanttilaskenta

Jyväskylän yliopisto ja IBM ovat jo aiemmin solmineet kumppanuuden kognitiivisen tietojenkäsittelyn tuntemuksen ja osaamisen edistämiseksi Suomessa. Jyväskylän yliopiston ja IBM:n yhteistyö alkoi 28.8.2015 IBM Academic Initiative -ohjelman puitteissa. Yhteistyö laajentui vuonna 2016 Tekes-rahoitteisiin Value from Publich Health Data with Cognitive Computing - ja Watson Health Cloud Finland -hankkeisiin.

- Yhteistyö IBM:n kanssa on sujunut erinomaisesti ja IBM Watson -tekoälyteknologiaan on tutustunut jo yli 300 opiskelijaa, iloitsee dekaani Pekka Neittaanmäki.

- Yliopiston laajeneva yhteistyö liittyy keskeisesti yliopiston painopistealoihin ja tuo merkittävän lisän IT-tiedekunnan koulutus- ja tutkimustoimintaan. Pidän erittäin merkittävänä yhteistyön syvenemistä monipuolista tutkimusta tekevän globaalin IT-yrityksen kanssa, toteaa rehtori Keijo Hämäläinen.

- Tämän uuden hankkeen myötä otamme ison strategisen askeleen yhteistyössämme Jyväskylän yliopiston kanssa. Innovaatioyksikkö auttaa kasvattamaan digitalisoituneessa maailmassa tarvittavia uusia taitoja ja osaamista Suomeen. Yhteisissä tutkimusprojekteissa tavoitteemme on innovoida uusia ratkaisuja hyödyntäen moderneja uusia teknologioita. Innovaatioyksikkö yhdistää tiedemaailman, toimiala- ja tutkimusekosysteemit, kertoo Maarit Palo, yhteiskunta- ja yliopistosuhteiden johtaja, IBM Suomi.

Lisätietoja

Dekaani Pekka Neittaanmäki, informaatioteknologian tiedekunta, pekka.neittaanmaki@jyu.fi, puh. +358 40 550 7005

Yhteiskunta- ja yliopistosuhteiden johtaja Maarit Palo, IBM Suomi, maarit.palo@fi.ibm.com, puh. +358 40 55 44 601

kuuluu seuraaviin kategorioihin: