Ajankohtaista

Ongelma yliopiston henkilökunnan sähköpostipalvelussa

Yliopiston henkilöstön sähköpostiliikenne on ollut pysähdyksissä teknisten ongelmien vuoksi jo yli kaksi vuorokautta. Suuri osa opetushenkilöstöä ei voi vastaanottaa eikä lähettää sähköpostia. Tämä aiheuttaa valitettavasti ongelmia sähköpostitse hoidettavissa opintotehtävissä, erityisesti opettajien vastauksissa ja palautteenannossa. Ongelmatilanteissa ole yhteydessä opettajaan.

Myöskään palveluosoitteisiin lähetetyihin viesteihin ei voida vastata. Esimerkiksi opiskelija- ja hakijapalvelut eivät ole keskiviikkoaamusta alkaen voineet vastata sähköpostilla tulleisiin yhteydenottoihin. Kaikkiin käyttökatkon aikana saapuneisiin sähköposteihin vastataan niin pian kuin mahdollista, mutta käyttökatko aiheuttaa vastausviivettä, joka ulottuu varmasti ensi viikon puolelle. Toivomme opiskelijoilta/hakijoilta ymmärrystä ja malttia. Kiireellisissä tapauksissa voi olla yhteydessä puhelimitse tai tulla käymään. Opiskelijpalveluiden yhteystiedot löytyvät verkkosivuilta: https://opiskelu.jyu.fi/fi/koulutuspalvelut 

Sähköpostin järjestelmäongelma johtuu tietoturvapäivityksistä. Tällä hetkellä ongelma koskee vielä noin puolta henkilökunnan sähköpostitileistä. Student.jyu.fi -muotoiset sähköpostiosoitteet toimivat normaalisti.

Korjaustoimenpiteet jatkuvat yhdessä toimittajan kanssa ja pyrimme saamaan sähköpostipalvelun normaaliksi mahdollisimman pian. 

Tilannetietoa it-palveluiden sivuilta

kuuluu seuraaviin kategorioihin: