Katoaako työlle perustuva sosiaaliturva, voiko hyvinvointivaltion pelastaa?

Sosiaalipolitiikan päivät vetävät ennätysyleisön Jyväskylään 26.–27.10.

– Sosiaalipolitiikan uudistamisen ja yhteiskunnallisten muutosten suhde puhuttaa Sosiaalipolitiikan päivillä. Hyvinvointivaltiota sekä nykymuotoista sosiaalipalvelujärjestelmää on viime vuosina kritisoitu siitä, että se ei vastaa 2010-luvun riskeihin ja tarpeisiin, tilaisuuden koordinaattori Ilona Bontenbal toteaa.

Uusien riskien edessä vanhat vakuudet, kuten lupaus työmarkkina-asemalle perustuvasta sosiaalipolitiikasta, hapertuvat. Polttavimpia aiheita ovat erityisesti kaksi isoa kokonaisuutta: työmarkkinoiden ja työelämän muutoksesta kumpuavat riskit sekä ekososiaaliset muutokset. Mitä näiden riskien toteutuessa tapahtuu työlle ja työpolitiikalle? Miten hahmotellaan uutta ekososiaalista yhteiskuntapolitiikkaa?

Sosiaalipolitiikan päivät järjestetään Jyväskylän yliopiston Seminaarinmäen kampuksella C-talossa eli päärakennuksessa  26.–27.10.2017 teemalla ”Uudet riskit, vanhat vakuudet”. Tänä vuonna vietetään 40:ttä juhlavuotta ja konferenssi onkin kerännyt ennätysmäärän osanottajia: Jyväskylään kokoontuu yli 330 tutkijaa, sosiaalipolitiikan ammattilastista ja opiskelijaa keskustelemaan hyvinvointivaltion nykytilasta ja tulevaisuudesta.

Pääpuhujiksi saapuvat työelämän tutkija, professori Jill Rubery (University of Manchester) joka luennoi prekaarin työn normalisoitumisesta, sekä tarvehierarkiastaan tunnetuksi tullut emeritusprofessori Ian Gough (University of Bath & LSE), joka luennoi ilmastonmuutoksen sosiaalista ulottuvuuksista. Myös pitkän linjan suomalaisen yhteiskuntapolitiikan tutkija, emeritalehtori Raija Julkunen alustaa päivillä hyvinvointivaltion muutoksesta.

Lisäksi tarjolla on lukuisia päivien teemaan syventyviä työryhmiä. Torstaina ja perjantaina kokoontuvissa ryhmissä esitellään erilaisia empiirisiä tutkimuksia sekä keskustellaan mm. työelämän muutostrendeistä, resilienssistä, tasa-arvosta, sukupuolesta, ja sosiaalisista ongelmista.

Sosiaalipolitiikan päivien koordinaattori Ilona Bontenbal, puh. 040 805 5137, sospol2017@jyu.fi
Sosiaalipolitiikan päivien verkkosivu http://r.jyu.fi/sopo

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,