Johtaminen, yrittäjyys ja digitaalisuus puhuttavat yliopistopäivillä 27.10.

Yliopistopäivät pe 27.10.2017, Hotelli Verso (Kauppakatu 35)

Yliopistopäiviä vietetään tänä vuonna perjantaina 27.10. Hotelli Versossa kauppakorkeakoulun 50-vuotisjuhlan hengessä. Kaikille avoin päivätapahtuma tuo yhteen yliopiston opiskelijoita ja tutkijoita sekä alueen asukkaita ja yrittäjiä.

Johtaminen 100-vuotisessa Suomessa -keskustelussa pohditaan mm. mikä on Suomen johtamisen tila yrityksissä.
– Miten yritysten johtaminen poikkeaa poliittisesta johtamisesta? Entä mitä erityistä on yliopistojen johtamisessa? Mitkä ovat suomalaisen johtamisen vahvuudet ja heikkoudet? Miten johtaminen on muuttunut ja mihin suuntaan muutos vie tulevaisuudessa? Näihin kysymyksiin ottaa kantaa Etlan tutkimusjohtaja, professori Mika Maliranta.

– Digitaalisuus ei ole teknologivallankumous vaan asiakasvallankumous. Myynnin ja markkinoinnin toteutustavat ja keinot ovat myllerryksessä. Asiakkaat tekevät ostopäätöksiä entistä enemmän hyödyntämällä sosiaalisia verkostojaan ja vaihtamalla kokemuksiaan tuotteista ja palveluista, kuvailee professori Heikki Karjaluoto. Mikä rooli perinteisellä markkinoinnilla ja myynnillä on nyt ja tulevaisuudessa, kysytään digitaalisuus ja markkinointi -osuudessa.

Näkökulmia yrittäjyyteen ja yritysyhteistyöhön -keskustelussa Keski-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Sanna-Mari Hynninen kannustaa kansainvälistymiseen.

– Tiede on kansainvälistä, yrittäjyys innostaa nuoria aiempaa enemmän ja tarvitsemme lisää kansainvälisiä yrityksiä. Käytännön toimenpiteinä Yrittäjät esittävät, että kaikki opiskelijat saavat käytännön kokemuksia yrittäjyydestä sekä suorittavat kansainvälistymisjakson joko kotimaassa tai ulkomailla. Kannustamme yliopistoja myös rakentamaan uudenlaista elinikäisen oppimisen palvelukokonaisuutta.

– Jyväskylän yrittäjyyskenttä elää aktiivista muutoksen ja kehityksen aikaa. Samalla koko Keski-Suomi on hienossa kasvun suunnassa. Yliopistopäivillä päästään pureutumaan kasvun ja yhteistyön teemoihin niin yrittäjyyden, markkinoinnin kuin johtamisenkin näkökulmista, dekaani Hanna-Leena Pesonen toteaa.

Yliopistopäiviä isännöi tänä vuonna 50-vuotisjuhliaan viettävä Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu, jonka juuret yltävät vuoteen 1967 filosofisen tiedekunnan kasvatustieteelliselle osastolle.

Tervetuloa mukaan!

Tiedottaja Vesa Holm, Viestintäpalvelut, vesa.j.holm@jyu.fi, p. 050 361 0979

Projektipäällikkö Susanna Hämäläinen, Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu, susanna.m.hamalainen@jyu.fi, p. 040 805 5017

Yliopistopäivät: Kasvua yhteistyössä

I osio: Yrittäjyys

Klo 10–10.15 Tervetuloa, rehtori Keijo Hämäläinen

Klo 10.15–10.30 Palkintojenjako

- Kehittäjäopettaja-palkinto, palkinnon luovuttaa vararehtori Helena Rasku-Puttonen

- Lukuvuoden tiedeviestintäteko -palkinto, palkinnon luovuttaa yliopistosäätiön asiamies Minna Nirkkonen

Klo 10.30–11.45 Näkökulmia yrittäjyyteen ja yritysyhteistyöhön

- Toimitusjohtaja Sanna-Mari Hynninen, Keski-Suomen Yrittäjät, toimitusjohtaja Jukka Lassila, Suomen Yrityskehitys Oy, professori Pekka Abrahamsson, IT-tdk ja tutkijatohtori Mari Suoranta, JSBE

- From university research to a business: A story of Te?ted Ltd, CEO, Dr. Leona Gilbert

TAUKO: klo 11.45–12.45 Omakustanteinen lounas

II osio: Digitaalisuus ja markkinointi

Klo 12.45–13.00 Digitaalisuuden merkitys kasvussa, prof. Heikki Karjaluoto, JSBE

Klo 13.00–13.15 Miksi tutkia sisältömarkkinointia? prof. Vilma Luoma-aho, JSBE

Klo 13.15–14.00 Kohti kasvua uusilla markkinointiviestinnän keinoilla? -paneelikeskustelu

- yliopisto-opettaja Joel Järvinen, JSBE, prof. Mikko Villi, hum.-yht. tdk. ja partner Outi Ihanainen-Rokio, Growthsetters Oy. Moderaattori: projektitutkija Hanna Reinikainen, JSBE

Klo 14–14.15 Suomen Ekonomien lahjoitus kauppakorkeakoululle

TAUKO: 14.15–14.45 Kahvit, seurustelua

III osio: Vastuullinen johtajuus

14.45–15 Maailmaa muuttava johtaja, koulutuspäällikkö Sirpa Koponen, Avance Executive Education, JSBE

15–15.15 Kenen vastuulla on vastuullisuus? Johtajuus esimies-alaissuhteessa, prof. Anna-Maija Lämsä, JSBE

15.15–15.55 Johtaminen 100-vuotisessa Suomessa -keskustelu

- kaupunginhallituksen jäsen, JYYn hallituksen varapuheenjohtaja Bella Forsgrén, ETLAn tutkimusjohtaja, prof. Mika Maliranta ja OP-ryhmän hallintoneuvoston puheenjohtaja, prof. Jaakko Pehkonen

15.55–16 Kiitokset ja tapahtuman päätös

Yliopistopäivään on vapaa pääsy, mutta kahvitarjoilun vuoksi toivomme ennakkoilmoittautumista: www.jyu.fi/yliopistopaivat/yliopistopaivat17.

Pukeutuminen: arkipuku.

kuuluu seuraaviin kategorioihin: