Janne Pakarinen ja Philippos Papadakis palkittiin lukuvuoden tiedeviestintäteosta

Lukuvuoden tiedeviestintäteko -palkinnon saajatJyväskylän yliopistosäätiö palkitsi lukuvuoden 2016–2017 tiedeviestintäteosta fysiikan yliopistotutkijat Janne Pakarisen ja Philippos Papadakiksen Tutkijoiden yö -tiedetapahtuman järjestämisestä 30.9.2016. Palkinto jaettiin ensimmäistä kertaa Yliopistopäivien yhteydessä 27.10.2017.

Palkinnon avulla halutaan nostaa esiin innovatiivisia tapoja tuoda esille yliopistossa tehtävää tutkimusta. Se on arvoltaan 3 000 euroa.

Janne Pakarinen koordinoi Tutkijoiden yö -tapahtumaa kansallisesti. Philippos Papadakis huolehti järjestelyistä Jyväskylässä. Tapahtumassa olivat mukana lähes kaikki Suomen yliopistot ja useita tutkimuslaitoksia. Voittajat onnistuivat innostamaan mukaan suuren joukon tutkijoita.

Tapahtuma onnistui hienosti. Jyväskylässä tapahtumaan osallistui viime vuonna ennätysyleisö, 5700 henkeä ja se sai paljon julkisuutta alueella. Palkintoperusteissa korostettiin tapahtuman onnistunutta tämän päivän keinojen hyödyntämistä tiedeviestinnässä sekä erityisesti nuorten ja lasten hienoa huomioimista ohjelmatarjonnassa. Tapahtuma onnistui tuomaan erinomaisesti esiin tutkimuksen monipuolisuutta ja vaikuttavuutta.

Yliopistotutkija Janne Pakarinen, puh. 040 805 4900, janne.pakarinen@jyu.fi
Yliopistotutkija Philippos Papadakis, puh. 040 805 4951 philippos.papadakis@jyu.fi
Viestintäpäällikkö Liisa Harjula, liisa.harjula@jyu.fi, puh. 040 805 4403

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,