Ajankohtaista

Hakijan päivä esittelee yliopiston runsaan koulutustarjonnan

Jyväskylän yliopiston hakijan päivä pe 10.11.2017 klo 9–15, Agora ja Ylistönrinne

Päivän aikana tuleville opiskelijoille esittäytyvät kaikki yliopiston koulutusalat. Tarjolla on luentoja, esittelypisteitä ja kiertokäyntejä. Tiedekuntien lisäksi esittelypisteensä tuovat tapahtumaan myös avoin yliopisto, kesäyliopisto ja yliopiston hakijapalvelut sekä Keski-Suomen Urheiluakatemia. Päivän aikana on mahdollisuus tavata henkilökunnan lisäksi yliopiston opiskelijalähettiläitä. Kiertokäyntien aikana pääsee tutustumaan matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan eri toimintoihin Ylistönrinteellä. Suurin osa päivän tapahtumista järjestetään Mattilanniemessä Agorassa.

- Tämän vuoden hakijan päivässä haluamme erityisesti tuoda opinto-ohjaajille enemmän tietoa opiskelijavalintauudistuksista. Kaikki suomalaiset korkeakoulut ovat sopineet opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa, että korkeakoulut uudistavat valintamenettelyjään tavoitteena vähentää tarpeettomia välivuosia ja aikaistaa korkeakouluopintojen aloitusta. Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kanssa on sovittu opiskelijavalintojen kehittämisestä vuoteen 2020 mennessä esimerkiksi lisäämällä todistusvalintoja ja kehittämällä yhteisempiä valintamenettelyjä, joihin ei voi valmentautua. Vuoteen 2018 mennessä otetaan käyttöön opiskelijavalinta, joka ei edellytä hakijalta pitkää valmentautumista, kertoo suunnittelija Maria Kotiranta.

- Kaikki tiedekuntien luentosaliesittelyt tarjotaan tänäkin vuonna kahteen kertaan. Niitä voi tulla kuuntelemaan joko aamupäivällä tai iltapäivällä, miten parhaiten omaan aikatauluun sopii. Koska Jyväskylän yliopistosta valmistuu runsaasti erilaisia aineenopettajia, uutena ohjelmana tänä vuonna halutaan kertoa näistä opiskelumahdollisuuksista. Lisäksi luennoilla esitellään kansainvälisiä opiskelijavaihtomahdollisuuksia sekä luodaan yleiskatsaus yliopistoon hakijan näkökulmasta, opintohallintopäällikkö Tuula Maijanen selvittää.

Päivään ovat tervetulleita koululaisten ja opiskelijoiden lisäksi kaikki yliopisto-opinnoista kiinnostuneet. Ennakkoilmoittautumisia ei vaadita, vaan kysymyksessä ovat aidot avoimien ovien päivät.

Samana päivänä on mahdollisuus osallistua myös JAMK tututuksi -tapahtumaan. Yliopiston ja ammattikorkeakoulun välillä on tarjolla ilmaisia bussikuljetuksia. Kaupunkiopas kertoo matkan aikana Jyväskylän kaupungista ja sen tarjoamista palveluista opiskelijoille. Bussit lähtevät Agorasta (Ahlmaninkadun varresta) varttia yli ja varttia vaille alkaen klo 9.15

Lisätietoja:

Opintohallintopäällikkö Tuula Maijanen, tuula.h.maijanen@jyu.fi, puh. 0500 546 003

Suunnittelija Maria Kotiranta, maria.j.kotiranta@jyu.fi, puh. 040 805 4132

Hakijan päivän ohjelma: https://opiskelu.jyu.fi/fi/hae/tutustu-yliopistoon/hakijanpaiva

Hakijan sivut: www.jyu.fi/hae

kuuluu seuraaviin kategorioihin: , ,