Erilaisia kansalaisuuksia ja kulttuureita? Lastenleikkiä vai onko sittenkään?

Alkamisaika: keskiviikko 22. marraskuuta 2017, 12.15

Päättymisaika: keskiviikko 22. marraskuuta 2017, 13.45

Paikka: Seminaarinmäki, Ruusupuisto D104 Helena

Tule kuulemaan ja keskustelemaan kulttuurienvälisen kompetenssista kansainvälisten ja suomalaisten opiskelijoiden kanssa.

Jatkuvasti globalisoituvassa maailmassa monikulttuurinen vuorovaikutus on suurempaa kuin koskaan aiemmin. Kun ihmiset eri puolilta maailmaa kohtaavat toisensa, väärinkäsityksiä tapahtuu. Osa niistä voi koitua ongelmaksi, ja niillä voi olla vakavia seurauksia. Kyky ymmärtää erilaisia kulttuureja ja taito kommunikoida eri kulttuureista tulevien ihmisten kanssa ei ole koskaan ollut yhtä tärkeää kuin nyt.

Kansainväliset ja suomalaiset kasvatustieteiden opiskelijat ovat valmistelleet 6 erilaista esitystä, jotka käsittelevät erilaisia ilmiöitä, jotka nousevat esiin kulttuurienvälisessä vuorovaikutuksessa. Jokainen esitys sisältää myös aiheeseen liittyvän videon.

Seminaarissa käsiteltävät aiheet:

1. Kulttuurinen identiteetti
  2. Kulttuurienvälinen sensitiivisyys
  3. Inklusiivinen kansalaisuus
  4. Kohteliaisuus
  5. Nonverbaalinen viestintä
  6. Stereotypiat

Toivotamme lämpimästi tervetulleeksi opiskelijat ja henkilökunnan seminaariin kuuntelemaan ja saamaan paremman käsityksen, kuinka ihmiset ympäri maailmaa ovat vuorovaikutuksessa keskenään.

Yliopistonopettaja Salla Määttä
salla.m.maatta@jyu.fi