Vierailuluento Dr. Cat Pausé: "Fatness, Body Politics, and You: The role of Fat Ethics in Your Work"

Alkamisaika: maanantai 27. marraskuuta 2017, 12.15

Päättymisaika: maanantai 27. marraskuuta 2017, 14.00

Paikka: Seminaarinmäki, Puutarhurintalo

Dr. Cat Pausé Massey yliopistosta Uudesta Seelannista vierailee Jyväskylän yliopiston yhteiskuntatieteen ja filosofian laitoksella marraskuussa 2017. Pausé on sosiologija sukupuolentutkija jonka erikoisalaa ovat stigmatisoitujen identiteettien, erityisesti lihavuuden, vaikutukset terveyteen, lihavien ihmisten hyvinvointi sekä tutkimuseettiset kysymykset.

Pausé on yksi johtavia monitieteisen lihavuustutkimuksen (Fat Studies) nimiä. Hän julkaissut laajasti (mm. Fat Studies Journal, Feminist Review, Narrative Inquiries in Bioethics, Inside Higher Education) ja toimittanut antologian Queering Fat (2015 Routledge). Hän on myös joka neljäs vuosi Massey University’ssa järjestettävän Fat Studies –tutkimuskonferenssin pääjärjestäjä.

Pausé käyttää mediaa ja sosiaalista mediaa opetuksen ja tutkimuksen välineinä monipuolisesti. Hän on mm. toimittanut jo viisi vuotta radio-ohjelmaa/podcastia "Friend of Marilyn", jossa käsitellään lihavuuteen, lihavuusaktivismiin ja -tutkimukseen liittyviä kysymyksiä.

Hannele Harjunen
hannele.harjunen@jyu.fi