Ajankohtaista

Future City Challenge 2018 Kick-off

Alkamisaika: keskiviikko 22. marraskuuta 2017, 08.30

Päättymisaika: keskiviikko 22. marraskuuta 2017, 12.00

Paikka: Mattilanniemi, Lea Pulkkisen sali, Agora

Tervetuloa kehittämään tulevaisuuden kaupunkia!

IBM, Digita ja Etteplan järjestävät yhdessä ensimmäisen koko Suomen kattavan kilpailun, jonka tavoitteena on suunnitella uusia innovatiivisia ratkaisuja ja sovelluksia kaupunkilaisten arkipäivää helpottamaan. Kisaan mukaan lähtevät kaupungit ovat Helsinki, Espoo, Vantaa, Oulu, Jyväskylä ja Tampere. Jokainen osallistuva kaupunki tulee julkistamaan useita tosielämän haasteita joukkueille ratkottavaksi.

Jyväskylän kaupunki palkitsee parhaaksi valitsemansa Future City Challenge Jyväskylän kaupunkihaasteen ratkaisun. Ratkaisun valitsee raati, johon kuuluu 10 henkilöä eri puolelta kaupunkiorganisaatiota. Voittajaratkaisu palkitaan 6000 € rahapalkinnolla. Vaihtoehtoisesti palkinto voi olla esitetyn ratkaisun pilotointitoteutus. Lisäksi voittajatiimille voidaan tarjota yritystoiminnan sparrausta Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikön asiantuntijoilta ja apua toimitilojen osalta. Koko kilpailun voittaja saa mahdollisuuden esitellä ratkaisuaan IBM:n suurimmassa asiakas- ja kumppanitapahtumassa syksyllä 2018 ja voittajatiimi saa alustakapasiteetin ja palvelut kehityskäyttöön seuraavaksi vuodeksi.

 

Jyväskylän kaupungin kilpailuhaasteet

Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikkö on kerännyt kuluvan syksyn aikana kaupungin eri sidosryhmiltä yli kymmenen haaste-ehdotusta, joista kilpailuun ehdotettiin ja hyväksyttiin neljä haastetta.

1. Kadunvarsipysäköinnin käyttöaste
Onko Yliopistonkadulla pysäköintitilaa, kun lapsi pitäisi viedä puheterapiaan? Mistä tämän voisi nähdä etukäteen? Ovatko pysäköintipaikat oikeasti aina täynnä?
 
2. Joukkoistaminen – ihmisten käyttäytyminen ja liikkuminen kaupunkiympäristössä
Mihin kohtaan kävelykatua ihmisiä kerääntyy, mihinkin aikaan viikkoa ja vuorokautta? Miten tätä voisi arvioida (esim. puhelinverkko, bluetooth, kamerat)?

3. Viheralueiden, liikuntapaikkojen, yleisten tilojen ja tapahtumien henkilömäärien reaaliaikainen seuranta
Kuinka paljon ihmisiä liikkuu missäkin? Onko esim. kuntosalilla, uimahallilla tai Harjun koiranulkoilutuslenkillä ruuhkaa? Voisiko tätä jotenkin ennakoida ennusteiden ja reaaliaikaisen seurannan kautta, jotta voisit vaikka itse välttää ruuhkat?
 
4. Ympäristömuuttujien kuten esimerkiksi melun, valaistuksen ja kosteuden mittaaminen ja tiedon välittäminen
Millaiset olosuhteet ovat vaikkapa kävelykadulla tai lähiliikuntapaikan lähistöllä? Onko valaistus oikealla tasolla? Onko havainnoitavissa normaalista poikkeavaa ääntä (esim. mopojengi tai mellakka)? Voiko vaikkapa liukkautta arvioida kosteuden ja valon heijastumisen avulla?

 

Kirjaudu myös FCC-JKL Slackiin: https://join.slack.com/t/fcc-jkl/signup

http://www.futurecitychallenge.fi

kuuluu seuraaviin kategorioihin: