Jaakko Seikkula Agderin kunniatohtoriksi

Jaakko Seikkula

Psykoterapian professori Jaakko Seikkula on nimetty norjalaisen Universitetet i Agder -yliopiston kunniatohtoriksi. Kunnianosoitus myönnetään virallisesti Agderin kymmenvuotisuuta juhlistavassa promootiossa 28.11.2017.

– Olen ollut yhteistyössä Agderin kanssa noin 15 vuoden ajan, jo ajoilta ennen kuin korkeakoulu muuttui yliopistoksi. Yhteistyö on ollut hyvin pitkäjänteistä ja hedelmällistä, Seikkula kertoo.

Yhteistyö on keskittynyt mielenterveystyön maisteriohjelmaan ja kahteen laajahkoon tutkimusprojektiin. Niiden pohja on Jyväskylän yliopiston ja Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin yhteistyössä syntynyt Avoimen dialogin hoitomalli ja siihen liittyvä tutkimus.

Seikkula tunnetaan kliinisen psykologian alalla tutkimuksistaan ja erittäin pitkästä terapiatutkijan urastaan erityisesti perhe- ja pariterapiassa sekä vaikeimpien psyykkisten ongelmien hoidossa että pariterapian ruumiillisuudesta.

Hän on perustajajäsen International Meeting for Treatment of Psychosis -verkostossa. Tällä hetkellä hän on mukana eri kehittämis-, tutkimus- ja koulutusprojekteissa yliopistoissa ja psykiatrian hoitojärjestelmissä 15 eri maassa. Näiden projektien tavoitteena on kehittää entistä humaanimpia menetelmiä vaikeimpien psyykkisten ongelmien hoitoon.

kuuluu seuraaviin kategorioihin: