Ajankohtaista

Kari Sajavaara -muistoluennolla professori Riitta Pyykkö: "Monikielisyys vahvuudeksi: kansallisen kielivarannon kehittämistarpeet"

Alkamisaika: perjantai 12. tammikuuta 2018, 12.00

Päättymisaika: perjantai 12. tammikuuta 2018, 14.15

Paikka: Seminaarinmäki, Päärakennus, C1

Kahdeksas Kari Sajavaara -muistoluento järjestetään perjantaina 12. tammikuuta 2018 klo 12.00–14.15 Jyväskylän yliopiston päärakennuksella (Capitolium) salissa C1.

Muistoluennon pitää venäjän kielen professori Riitta Pyykkö Turun yliopistosta. Professori Pyykkö on ollut Turun yliopiston vararehtori vuodesta 2012. Hän on Opetus- ja kulttuuriministeriön asettamana selvityshenkilönä laatinut vuoden 2017 aikana selvityksen Suomen kansallisen kielivarannon tilasta ja kehittämistarpeista. Luennossaan hän valottaa tämän selvityksensä tuloksia ja kielikoulutuksen tulevaisuutta Monikielisyys vahvuudeksi: kansallisen kielivarannon kehittämistarpeet.

Tilaisuudessa jaetaan myös kaksi Kari Sajavaara -tunnustuspalkintoa. Toinen tunnustuspalkinto jaetaan tieteellisesti ansiokkaasta ja yhteiskunnallisesti merkittävästä soveltavan kielentutkimuksen väitöskirjatutkimuksesta ja toinen alalla tehdystä työstä.

Professori Kari Sajavaara (1938–2006) oli monipuolinen tutkija soveltavan kielentutkimuksen ja aktiivinen toimija kielikoulutuspolitiikan alalla. Tehtyään pitkän uran Jyväskylän yliopiston englannin kielen laitoksella hän siirtyi vuonna 1996 Soveltavan kielentutkimuksen keskuksen johtajaksi, mistä hän jäi eläkkeelle vuonna 2003. Sajavaara oli myös kansainvälisesti tunnustettu verkostoituja ja European Language Councilin perustajajäsen. Kari Sajavaara toimi Jyväskylän yliopiston vararehtorina vuosina 1982–1991 ja humanistisen tiedekunnan dekaanina vuosina 1996–2002.

Tilaisuuden järjestää Kielikoulutuspolitiikan verkosto.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Kahvitarjoilua varten pyydämme ilmoittautumaan tilaisuuteen viimeistään torstaina 4.1.2018 osoitteessa https://www.webropolsurveys.com/S/DD33DBFDC24B83D7.par

Lämpimästi tervetuloa!


Lisätietoja:
Erja Kyckling
Projektitutkija
Kielikoulutuspolitiikan verkosto
Soveltavan kielentutkimuksen keskus
Jyväskylän yliopisto
erja.p.kyckling@jyu.fi
puh. 0408055052

https://www.kieliverkosto.fi/fi/ajankohtaista/tapahtumat/kari-sajavaara-muistoluento-12-1-2018-2013-puhujana-professori-riitta-pyykko-turun-yliopistosta

kuuluu seuraaviin kategorioihin: