Ajankohtaista

Isa-info. Uutiskirje opiskelijoille 5.12.2017

Opiskelijasivut: opiskelu.jyu.fi

Facebook: facebook.com/JyvaskylaUniversity 
Twitter: @uniofjyvaskyla 
Instagram: uniofjyvaskyla
Youtube: www.youtube.com/JyvaskylaUniversity

Uutiset

Yliopiston joulutori avoinna Sopissa koko joulukuun »

Opiskelijat sekä esimerkiksi ainejärjestöt voivat varata Sopissa olevaa joulumyyntipöytää omaan käyttöönsä päiväksi kerrallaan joulukuun ajalle. Varaukset osoitteesta soppi@jyu.fi tai puhelinnumerosta 040 8053978.

Retki Aalto yliopiston Learning@Aalto Gala 2017 -tapahtumaan »

Learning@Aalto Gala 2017-tapahtumassa juhlitaan oppimista ja tutustutaan A!OLE (Aalto Online Learning) -hankkeiden tuloksiin  ja innovaatioihin (vrt. JYUn eEducation-messut). Tarjolla on työpajoja ja demoja sekä mahdollisuuksia verkostoitua ja vaihtaa ajatuksia muiden opetuksen kehittäjien kanssa.

Urapolulla-verkkopalvelu auttaa kohti ammattia ja työelämää »

Helsingin ja Jyväskylän yliopistot ovat yhteistyössä luoneet ensi sijassa korkea-asteen opiskelijoiden ja heidän ohjaajiensa käyttöön uuden urasuunnittelun verkkopalvelun. Palvelu tukee niin urapohdinnoissaan edistynyttä opiskelijaa kuin opintojaan aloittavaa fuksiakin, joka on vasta herännyt pohtimaan paikkaansa työelämässä. 

JYUn joulukalenterissa luontokuva-arvoituksia »

Jyväskylän yliopistossa jo perinteeksi muodostunut sähköinen joulukalenteri julkaistaan myös tänä jouluna. Kalenteri löytyy osoitteesta joulukalenteri.jyu.fi.

Opiskelu

Uutta opintotarjontaa: Liikuntapsykologian opinnot »

Avoimena yliopisto-opetuksena käynnistyy nyt ensimmäistä kertaa Liikuntapsykologian perusopintokokonaisuus. Opiskelemaan voi tulla kuka tahansa, pohjakoulutusvaatimuksia ei ole.

Tapahtumat

Julkistamistilaisuus: Kansainvälinen lasten lukutaitotutkimus (PIRLS) – 50 maan vertailu »

Ti 5.12. klo 12.00–15.00, Ruusupuiston aula

Tilaisuudessa Jyväskylän yliopiston Koulutuksen tutkimuslaitos sekä opetus- ja kulttuuriministeriö julkistavat kansainvälisen lasten lukutaitotutkimuksen (PIRLS, the Progress in International Reading Literacy Study) tulokset.

Monitieteisen aivotutkimuskeskuksen viides vuosittainen tutkimusseminaari "Made in Finland" »

Ti 5.12. klo 13.00–18.00, Agora, Auditorio 2

Laajan poikkitieteisessä tapahtumassa tutustutaan Aivotutkimuskeskuksen MEG laitteen kahden ensimmäisen toimintavuoden aikana tehtyyn aivotutkimukseen. Puheita on Jyväskylän yliopiston jokaista tiedekuntaa edustavilta tutkijoilta, niin musiikin, liikunnan, oppimisen, kuin myös esimerkiksi markkinoinnin alalta.

Itsenäisyyspäivän soihtukulkue »

Ke 6.12. klo 18.00–19.00, Seminaarinmäki, Yliopiston päärakennus, piha-aukio

Jyväskylän opettajankoulutuslaitoksen luokanopettajaopiskelijat ovat järjestäneet soihtukulkueen jo vuosikymmenten ajan sodassa kaatuneita opiskelijatovereita ja Suomen itsenäisyyttä kunnioittaen. Kulkueeseen ovat kaikki tervetulleita!

Seminaarinmäen kauneimmat joululaulut »

To 7.12. klo 17.00–18.00, Kaupunginkirkko, Kirkkopuisto

Jo perinteeksi muodostuneen joululaulutilaisuuden järjestäjinä ovat Jyväskylän yliopisto ja Jyväskylän seurakunta. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja tilaisuuden lopuksi kerätään kolehti Kirkon Ulkomaan avulle.

Global L2 (Language & Literacy) Innovation Hub: EdTech to Enhance Early Language & Reading Acquisition, and Reading Comprehension: Cross-Language and Global Perspectives »

8.–10.12.2017, Agora, Lea Pulkkisen sali

Welcome to join this meeting of experts from multiple disciplines to make progress on developing evidence-based technology-aided tools to support at-risk children across languages and cultures at critical stages.

Tule kokemaan joulun tiede kauppakeskus Seppään! »

La 9.12. klo 12.00–17.00, Kauppakeskus Seppä

oulun taikaan sukelletaan Jyväskylän yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen ja informaatioteknologian tiedekunnan sekä Keski-Suomen LUMA-keskuksen järjestämässä tiedetapahtumassa ”Tule kokemaan joulun tiede”.

JY:n opiskelijavalintaseminaari »

Ti 12.12. klo 13.00–16.00, Ruusupuiston aula

Tilaisuudessa keskustellaan muun muassa avoimen yliopiston väylän kautta tehtävistä opiskelijavalinnoista, lukion ainevalintojen vaikutuksesta sekä ylioppilastutkinnon pisteytysmallista. Tilaisuus välitetään Moniviestimen kautta.

Filosofiakerho UFO:n (Uteliaat Filosofiset Opiskelijat) tutustumistapaaminen »

Ti 12.12. klo 17.30–20.30, Seminaarinmäki, Musica, Boombox

Kiinnostaako filosofinen ja yhteiskunnallinen keskustelu, erilaisten maailmankatsomusten kohtaaminen ja maailman ikiaikaisten tai ajankohtaisten kysymysten pohdiskelu? Tervetuloa filosofiakerho UFO:n (Uteliaat Filosofiset Opiskelijat) ensimmäiseen tapaamiseen! Emme vaadi yhdenkään filosofiakurssin suorittamista. Kiinnostus riittää!

Tervetuloa soveltavan liikunnan tutkijatapaamiseen 2017 »

Ke 13.12. klo 11.30–16.30, Viveca 130 ja Viveca 292

Tutkijatapaaminen tarjoaa kohtaamis- ja oppimispaikan kaikille soveltavan liikunnan tutkimuksesta kiinnostuneille, niin opiskelijoille, kokeneille tutkijoille kuin alan muille toimijoille. Tapaamisen ensimmäisessä osiossa pohditaan soveltavan liikunnan tutkimuksen ajankohtaisia kysymyksiä, toinen osio koostuu kahdesta rinnakkaisesta työpajasta.

Tervetuloa Tiimi&Työnantaja -kurssin loppuseminaariin »

To 14.12. klo 14.15–16.00, Ruusupuisto, RUU D101 Juho

Syksyn asiakasprojektikurssi Tiimi&Työnantaja -monitieteinen työelämäprojekti huipentuu kaikille avoimeen loppuseminaariin. Ilmoittautumiset kahvitarjoilun vuoksi 5.12. mennessä: http://bit.ly/2lONMi7.

Hyvinvointi ja liikunta

Kevään liikuntamaksu pian myynnissä verkossa – Korkeakoululiikuntaan voi osallistua mobiilikuitilla tai liikuntatarralla »

Jyväskylän korkeakoululiikunnan kevään liikuntamaksun (40 euroa) voi maksaa 11.12.2017 lähtien. Kevätkausi on voimassa 1.1.-30.4.2018, mutta kevään liikuntamaksulla pääsee hyödyntämään korkeakoululiikunnan palveluja jo 11.12.2017 lähtien.

Monipuolista ohjelmaa opintoihin liittyvällä liikuntakurssilla joulukuussakin
Opintoihin liittyvän liikuntakurssi on ilmainen kurssi, johon osallistumiseen ei tarvita liikuntamaksua.
Joulukuussa ohjelmassa on monia palloilulajeja, kansantanssia ja lihaskuntojumppa villasukat jalassa. Kurssin voi aloittaa vaikka juuri nyt https://www.korkeakoululiikunta.fi/fi/yliopistoliikunta/kurssit/opintoihin-liittyva-liikuntakurssi/ohjelma.

Maksa kevään liikuntamaksu joulukuussa ja tule joulun ryhmäliikuntatunneille
Voit maksaa liikuntamaksun 11.12. lähtien verkossa.
Kevään liikuntamaksulla pääset käyttämään Jyväskylän korkeakoululiikunnan kaikkia palveluja joulukuusta huhtikuun loppuun. https://www.jyu.fi/ajankohtaista/arkisto/2017/11/tiedote-2017-11-30-12-25-44-078913

Valkoista joulua odotellessa pääsee taas osallistumaan korkeakoululiikunnan joulujumppiin 11.-15.12.
Liikuntamaksulla pääset mukaan jouluisille tunneille sekä jouluhölkkään. Ihanaa joulunodotusta kaikille! https://www.korkeakoululiikunta.fi/fi/korkeakoululiikunta/ryhmaliikunta/kalenteri

Väitökset

Näyttelyt

Apurahat

Avoimet työ- ja harjoittelupaikat opiskelijoille

Isa-info on Jyväskylän yliopiston uutiskirje opiskelijoille. Isa-info ilmestyy kaksi kertaa kuussa ja sen toimittaa yliopiston viestintäpalvelut, tiedotus@jyu.fi. 

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,