THE-rankingissä Jyväskylän luonnontieteet sijoille 301–400

Jyväskylän yliopiston luonnontieteet asettuivat sijoille 301–400 maailman parhaimpien yliopistojen joukossa. Tuoreessa THE-rankingissa arvioitiin 500 instituutiota eli 100 viimevuotista enemmän. Kysymyksessä on yliopistorankingeja institutionaalisella tasolla tekevän Times Higher Education -firman alakohtainen ranking.

Paras suomalainen oli Helsingin yliopisto sijalla 88. Jyväskylän yliopiston kanssa samoille sijoille asettuivat Oulun, Itä-Suomen ja Tampereen teknillinen yliopisto. Koko arvioinnin maailmanlaajuisessa kärjessä komeilevat yhdysvaltalaiset yliopistot, kolme parasta ovat Princeton, Harvard ja Stanford.

Arvioinnissa huomioitiin matematiikka, tilastotiede, fysiikka, tähtitiede, kemia, geologia ja ympäristötieteet. Tieteenala-arvioinneissa painotettiin opetusta, tutkimusta, kansainvälisyyttä ja yritysyhteistyötä.

Kansainvälistymispäällikkö Anna Grönlund, puh. 050 313 0401, anna.m.gronlund@jyu.fi

Listaus:

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,