Journalistiikan opiskelijoiden lifestyle-lehti Matias nyt verkossa

Lue Matias osoitteessa: jyu-neo.ad.jyu.fi/matias.

Matias on tiedostava ja trendikäs kaupunkilainen, joka kokeilee mielellään uutta. Tutuksi tulevat sinkulapyörät, karaokebaarit ja miksei myös merenneitoilu yleisön edessä. Matias pohtii kanssasi, voiko kaukomaille matkustaa hyvällä omallatunnolla, onko nuorena isäksi tuleminen maailmanloppu ja pitääkö yliopistosta valmistua viimeistään 25-vuotiaana. Verkkolehti toteutettiin Jyväskylän yliopiston journalistiikan oppiaineen syventävien opintojen julkaisukurssilla.

– Julkaisun teemaa pohtiessamme huomasimme, että lähes kaikki lifestyle-sisällöt on suunnattu naislukijoille. Halusimme tarjota vaihtoehdon stereotyyppisille ”miesten lehdille”, jotka keskittyvät lähinnä teknologiaan, autoihin ja urheiluun, kertoo päätoimittaja Venla Ruoppila.

Ruoppilan lisäksi Matiaksen opiskelijatoimitukseen kuuluivat, toimitussihteeri Salla Salminen, AD Anniina Nirhamo sekä toimittajat Anssi Karjalainen, Hanna Karpio ja Panu Vuorela. Opiskelijat rakensivat verkkolehden ulkoasun ja arkkitehtuurin yhdessä järjestelmätoimittaja Anygraaf Oy:n kanssa.

Julkaisukurssilla opettivat toimittaja Irene Pakkanen (kurssin suunnittelu, konsepti ja juttutyö), julkaisutuottaja Pieta Forssell-Nieminen (taitto), valokuvaaja Hanna-Kaisa Hämäläinen (valokuvaus) ja yrittäjä Harri Taskinen (julkaisutekniikka ja ulkoasu). Matiaksen vastaava päätoimittaja on yliopistonopettaja Panu Uotila.

– Käsittääkseni Matias on ensimmäinen oppiaineessa luotu lifestyle-julkaisu. Opiskelijat loivat kurssin alussa kolme konsepti-ideaa, joista Matias veti pisimmän korren, kurssin tuntiopettaja Irene Pakkanen kertoo.

Julkaisukurssi integroi myös opetuksen ja työelämän, sillä kaikki kurssilla opettaneet työskentelevät erilaisissa media-ammateissa. Jokaisella on vahva tausta alan kouluttajina.

– Matias oli työntäyteinen projekti. Opiskelijat toivat Matiaksen yhteistuumin ja mallikkaasti maaliin, mitä oli ilo seurata, Pakkanen sanoo.

Päätoimittaja Venla Ruoppila, puhelin 050 540 0290, sähköposti venla.p.ruoppila@student.jyu.fi

Tuntiopettaja Irene Pakkanen, puhelin 050 3399 833, sähköposti irene.pakkanen@kolumbus.fi

Vastaava päätoimittaja Panu Uotila, puhelin 040 5767 867, sähköposti panu.uotila@jyu.fi

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,