Paneelikeskustelu: Nuorisokasvatuksen mahdollisuudet ja pulmat

Alkamisaika: tiistai 16. tammikuuta 2018, 13.00

Päättymisaika: tiistai 16. tammikuuta 2018, 14.30

Paikka: Seminaarinmäki, Ruusupuisto-rakennus, aula (Alvar Aallon katu 9, Jyväskylä)

Paneelikeskustelu: Nuorisokasvatuksen mahdollisuudet ja pulmat

Ketkä nuorisoa kasvattavat ja millä eväillä? Toimivatko he yhteistyössä nuorten parhaaksi vai konfliktissa keskenään? Kenen ääni painaa nuorisokasvatuksessa? Miten koulu kohtaa teinit, miten nuorisotyö nuorisokulttuurin? Mitä ohjaamot, etsivä nuorisotyö ja nuorten työpajat tuovat kasvatusjärjestelmään? Ketä nuorisotyö oikeastaan palvelee - nuortako?

Muun muassa näihin kysymyksiin vastataan Nuorisotutkimusverkoston, Humakin ja Jyväskylän yliopiston järjestämässä paneelikeskustelussa. Vanhempien ja koulun lisäksi nuorisoa tukevat nykyään muun muassa kunnalliset toimijat, seurakunnat, järjestöt, työpajat ja ohjaamot. Paneelissa tarkastellaan näiden tahojen yhteistyötä ja ennen kaikkea nuorten roolia näissä palveluissa.

Panelistit ovat tutkijoita ja nuorisotyön ansioituneita toimijoita. Tilaisuuden juontavat  tutkimusprofessori Tommi Hoikkala Nuorisotutkimusverkostosta ja yliopettaja Johanna Kuivakangas Humakista.

Paneeli on osa Jyväskylän yliopiston Ruusupuisto tutkii ja keskustelee -tilaisuuksien kevään 2018 ohjelmaa. Jyväskylän yliopiston Ruusupuisto-rakennuksessa toimivat kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunta, Koulutuksen tutkimuslaitos ja avoin yliopisto.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.

Tervetuloa!

Tilaisuutta voi seurata myös netissä suorana lähetyksenä ja tallenteena, katseluosoitteet:

Jouni Sojakka

kuuluu seuraaviin kategorioihin: