eEducation-karnevaalit – uusia rytmejä arviointiin

Päättymisaika: keskiviikko 24. tammikuuta 2018, 16.00

Paikka: Seminaarinmäki, Ruusupuiston ala-aula

eEducation-karnevaalit 24.2.2018

Karnevaaleissa kyseenalaistetaan vallitsevia käsityksiä ja herätellään naurukulttuuria. Siksi tämänvuotisessa eEducation-tapahtumassa oppimisen arviointikäytänteitä uudistetaan tosissaan mutta ei vakavina. Olisiko jo aika jättää laahaavat käytännöt ja etsiä uusia rytmejä arviointiin ja palautteeseen?

Karnevaaleissa innostavaa ja kriittistä asiantuntijakeskustelua tarjoavat palkitun arviointiartikkelin kirjoittaja, pedagoginen asiantuntija Viivi Virtanen Aalto yliopistosta ja yliopistonlehtori Pekka Koskinen Jyväskylän yliopiston fysiikan laitokselta.

Ruusupuiston ala-aula muuttuu karnevaalikaduksi, jossa eEducation 2017-hankkeet esittelevät uudenlaisia arviointimenetelmiä ja hyviä pedagogisia käytänteitä. Jokaiseen karnevaalikadun pisteeseen on kätketty arvoitus. Kaikki karnevaalikadun askeltaneet ja arvoitukset ratkaisseet osallistuvat kolmeen kahden hengen kinolippupaketin arvontaan.

Päivän päätteeksi ja loppuhuipentumana opiskelijat ottavat kantaa kehitettyihin arviointimenetelmiin ja antavat omat suuntaviivansa oppimisen arvioinnin kehittämiseen.

Karnevaalien asiantuntijakeskustelu ja opiskelijapuheenvuorot taltioidaan Jyväskylän yliopiston Moniviestin-palveluun, josta se on katsottavissa sekä suorana lähetyksenä että tallenteena. Suoran lähetyksen osoite on: https://moniviestin.jyu.fi/ohjelmat/muut/eeducation/eeducation-karnevaalit-2018/suora Lisäksi asiantuntijakeskustelu tulkitaan viittomakielellä.

Opettajat ja opiskelijat, nyt joukolla liikkeelle! Olette lämpimästi tervetulleita nauttimaan asiasta, tunnelmasta ja karnevaaliherkuista (suomalaisittain myös kahvia tarjolla)!

Ilmoittauduthan eEducation-karnevaaleihin viimeistään pe 19.1.2018 klo 12.00 mennessä. https://link.webropolsurveys.com/EP/CCBA03F035B95D59

12.15     Karnevaalien avaus, vararehtori Marja-Leena Laakso

12.30     Uusia askelkuvioita arvioinnin arkeen. Keskustelemassa pedagoginen asiantuntija Viivi
              Virtanen, Aalto yliopisto ja yliopistonlehtori Pekka Koskinen, JY fysiikan
              laitos. Asiantuntijoiden ja yleisön keskustelua rytmittää yliopistonopettaja Lotta
              Kokkonen, JY kielikeskus.

13.15     Karnevaalikatu avautuu ja sen arvoitusten ratkaisu alkaa

15.30     Opiskelijat antavat painavan sanansa oppimista edistävästä arvioinnista.
              Karnevaalipalkintojen arvonta.

16.00     Karnevaalit päättyvät