Liikunnan kansainvälinen talvikoulu tuo ennätysmäärän opiskelijoita Jyväskylään

Kansainvälinen jääkiekkobisnes esillä yhteistyössä Jokereiden kanssa

Liikuntatieteellisen tiedekunnan järjestämä seitsemäs kansainvälinen talvikoulu, International Winter School in Sport Sciences (8.–19.1.2018) tuo Jyväskylään yhteensä lähes 60 Sport Management -alan opiskelijaa ja opettajaa eri puolilta maailmaa. Tänä vuonna mukana on ennätysmäärä kiinalaisia opiskelijoita.

Talvikoulun ensimmäisellä viikolla vertaillaan eri maiden liikunnan ja urheilun hallintoa sekä organisoitumista, jossa erityisenä kiinnostuksen kohteena on jalkapallo. Lisäksi tarkastellaan huippujalkapalloilua tasa-arvokysymyksenä ja pohditaan liikuntaa sosiaalisen inkluusion välineenä.

Talvikoulun toisen viikon teemoina on talviurheiluun liittyvä kulutuskäyttäytyminen, urheilutapahtumien markkinointi sekä ilmastonmuutos. Erityinen huomio kohdistuu jääkiekkoon liittyviin kysymyksiin. Viikko toteutetaan yhteistyössä KHL-seura Jokereiden kanssa. Yhteistyö tarjoaa mielenkiintoisen kohteen liikuntahallinnon kansainväliseen koulutukseen osallistuville. Kansainvälinen jääkiekkobisnes ilmentää monin tavoin ammattilaisurheilun ja fanikäyttäytymisen nykytilaa sekä tulevaisuuden haasteita.

Globaalit ja yhteiskunnalliset trendit sekä vapaa-ajan lisääntynyt merkitys elämäntavan ja identiteetin muokkaajina luovat kysyntää erilaisille liikuntapalveluille. Toisaalta kova kilpailu asiakkaista taloudellisesti ja rakenteellisesti häilyvissä ympäristöissä sekä ilmastonmuutos asettavat haasteita talviurheiluun painottuvan liiketoiminnan kannattavuudelle.

Talvikoulun opettajina toimivat liikunnan yhteiskuntatieteiden kansainväliset tutkijat ja opettajat sekä ja sport management -alan käytännön asiantuntijat.

Anna-Katriina Salmikangas: anna-katriina.salmikangas@jyu.fi, puh. 040-805 3970 (ensimmäinen viikko)
Hanna Vehmas: hanna.m.vehmas@jyu.fi, puh. 040-805 3977 (toinen viikko)
Anna Lee: anna.f.lee@jyu.fi, puh. 040-805 3213

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,