Petri Böckerman taloustieteen professuuriin

Petri Böckerman
Petri Böckerman, kuva: Petteri Kivimäki
Jyväskylän yliopiston rehtori Matti Manninen otti taloustieteen professorin tehtävään FT Petri Böckermanin 1.12.2016 alkaen. Böckerman oli virkavapaalla 1.12.2016–31.12.2017, jonka jälkeen hän aloitti Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakouluun sijoitetun professuurinsa. Professuurin vastuualue on terveystaloustiede, joka tutkii terveyskäyttäytymistä sekä terveydenhuollon järjestelmiin liittyviä kysymyksiä.

Petri Böckerman on väitellyt filosofian tohtoriksi kansantaloustieteiden alalta Helsingin kauppakorkeakoulusta (nyk. Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu) vuonna 2003 työmarkkinoiden empiirisestä tutkimuksesta. Hän on ollut Tampereen yliopiston taloustieteen laitoksen dosentti vuodesta 2008, erikoisalanaan työn taloustiede. Turun yliopistossa terveystaloustieteen kolmevuotisessa professuurissa Böckerman on toiminut 1.9.2014 lähtien. Hän on lisäksi työskennellyt Palkansaajien tutkimuslaitoksen erikoistutkijana vuodesta 1996.

Böckerman on tutkinut erityisesti terveyskäyttäytymisen vaikutuksia taloudelliseen menestykseen työmarkkinoilla sekä esimerkiksi työttömyyden ja terveyden välisiä yhteyksiä. Hänen laaja kansainvälinen julkaisutoimintansa käsittää yli 100 julkaisua, joista 74 vertaisarvioiduissa lehdissä.

Professori Petri Böckerman, puh. 0400 913 189, petri.bockerman@labour.fi

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,