Jyväskylän yliopiston maisteriohjelmien hakijamäärät nousussa

Syksyllä 2018 alkavat Jyväskylän yliopiston englanninkieliset maisteriohjelmat houkuttelivat jälleen huomattavan määrän kansainvälisiä ja kotimaisia hakijoita. Eilen päättynyt hakuaika toi yliopistolle yhteensä 862 hakijaa, jotka tavoittelivat yhteensä 252 aloituspaikkaa yliopiston 14 eri maisteriohjelmasta. Tämä on huomattava lisäys viime vuoden hakijamääriin, jolloin hakijoita oli yhteensä 562 ja ohjelmia 17.

Nouseva trendi hakijamäärissä osoittaa, että laadukkaalla ja monialaisella koulutustarjonnalla voidaan Keski-Suomesta käsin kilpailla myös kansainvälisillä opiskelijamarkkinoilla. Hakijamäärissä mitattuna suosituimmat kohteet olivat edellisvuosien tapaan kauppakorkeakoulussa: International Business and Entrepreneurship, 158 hakijaa, Banking and International Finance (110) sekä Digital Marketing and Corporate Communication (108). Myös yliopiston kasvatustieteiden osaaminen kiinnosti, Educational Sciences –ohjelmaan tuli 106 hakemusta.

Hakijoita oli kaikkiaan 98 eri maasta, suurimpana ryhmänä suomalaiset, jotka jättivät 160 hakemusta. EU/ETA-maiden ulkopuolisia hakijoista oli 620.

-          Tulos on erittäin rohkaiseva jatkoa ajatellen, vararehtori Marja-Leena Laakso iloitsee. Hakijamäärien nousu kertoo siitä, että meillä on laadukkaat ohjelmat. Myös markkinointi- ja brändityö on kantanut hedelmää. Opiskelijakyselyt kertovat, että kansainväliset opiskelijamme ovat tyytyväisiä opintoihinsa, saamiinsa palveluihin ja asumiseen. Tämä motivoi meitä jatkamaan hyvää työtä monella alueella.

Ohjelmat ovat tarjolla niin suomalaisille kuin ulkomaalaisille hakijoille. Niihin voivat hakea soveltuvan korkeakoulututkinnon Suomessa tai ulkomailla suorittaneet. Ohjelmien kesto on kaksi vuotta ja laajuus 120 opintopistettä. EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta tulevilta opiskelijoilta peritään lukuvuosimaksu ja osalle opiskelijoista yliopisto myöntää lukuvuosimaksun kattavan apurahan.

Yliopistossa opiskelee vuosittain yli 1000 ulkomaalaista opiskelijaa, joista noin puolet opiskelee englanninkielisissä maisteriohjelmissa ja loput tohtoriohjelmissa tai vaihto-opiskelijoina.

Vararehtori Marja-Leena Laakso, puh. 040 805 4024, marja-leena.laakso@jyu.fi

Kansainvälistymispäällikkö Anna Grönlund, puh. 050 313 0401, anna.m.gronlund@jyu.fi

kuuluu seuraaviin kategorioihin: , ,