Ajankohtaista

Professori Jouni Välijärvestä Vuoden koulutusvaikuttaja 2017

Professori Jouni Välijärvi on palkittu Vuoden koulutusvaikuttajana 2017. Hänet tunnetaan erityisesti PISA-arviointiin liittyvistä ansioistaan. 

Välijärvi on kansallisesti ja kansainvälisesti yksi merkittävimpiä koulutuksen puolestapuhujia. Koulutusjärjestelmien tutkijana ja aktiivisena keskustelijana hän on merkittävästi vaikuttanut peruskoulun ja lukion sekä suomalaisen opettajankoulutuksen kehittämiseen. Välijärvi tunnetaan vankkumattomana koulutuksellisen tasa-arvon puolestapuhujana. 

Jouni Välijärvi johti Koulutuksen tutkimuslaitosta viime syksyyn saakka, kunnes jäi eläkkeelle. Hän jatkaa puolipäiväisenä professorina Jyväskylän yliopiston kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnassa. 

Tunnustuksesta päätti Opetusalan Ammattijärjestö OAJ. Järjestön hallitus palkitsee vuosittain kasvatus- ja koulutusalalla ansioituneen henkilön tai yhteisön Vuoden koulutusvaikuttaja -tunnustuksella. Valinta julkistettiin tänään päättyvässä opetusalan Educa-tapahtumassa Helsingissä. 

Lisätiedot:

OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen, puh. 0500 652 872

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,