Ajankohtaista

Tutkijavaihtoon! - Tule keskustelemaan ja kuulemaan muiden kokemuksista

Alkamisaika: keskiviikko 14. maaliskuuta 2018, 09.00

Päättymisaika: keskiviikko 14. maaliskuuta 2018, 11.00

Paikka: Ruusupuisto, Juho-sali (1. kerros)

Tutkijavaihtoon!

”Ensimmäinen askel vaihtoon lähtemiseen, joka on myös usein vaikein, on että päättää lähteä. Syyt Suomeen jäämiseen eivät yleensä liity itse työhön, koska akateeminen työ kaikkialla on hyvin samankaltaista. Sen sijaan syyt jäädä Suomeen liittyvät yleensä perheeseen tai Suomeen,” toteaa professori Leena Lindström Tiedonjyvän kolumnissa. https://www.jyu.fi/tiedonjyva/kolumnit/developing-a-research-career-and-position-tutkijavaihto-haastaa-ja-vapauttaa-tutkijan

 

Tutkijavaihto puhututtaa ja askarruttaa tällä hetkellä useaa tutkijaa, mm. Suomen Akatemian liikkuvuusedellytyksen myötä. Nyt sinulla nuori tutkija, on mahdollisuus kuulla muiden kokemuksista. Tutkijavaihtoon! tapahtuma järjestetään ke 14.3. klo 9.00-11.00 Ruusupuiston Juho-salissa (1. kerros). Tapahtuma on suunnattu erityisesti niille nuorille tutkijoille, jotka vielä miettivät tutkijavaihtoon lähtemistä. Myös niille, joita askarruttaa Suomen Akatemian tutkijatohtori tai akatemiatutkija -hakujen liikkuvuusedellytys: 6 kk muussa tutkimusympäristössä kuin siinä mihin on väitellyt, jos hakee samaan paikkaan rahoitusta kuin mihin on väitellyt.

Kuulet tapahtumassa mitä hyötyä liikkuvuudesta on tutkimuksellesi ja tutkijanurallesi sekä mistä voit hakea rahoitusta tutkijavaihtoon lähtemiselle. Kuulet myös kokemuksia käytännönjärjestelyistä, miten esim. perheen kanssa voi lähteä tutkijavaihtoon. Lopussa on lyhyt tietoisku ja mahdollisuus keskustella kevään matkarahoitusmahdollisuuksista. Voit myös kysyä henkilöstöasiantuntijalta vaihtoon liittyvistä henkilöstöasioista, mm. verotus, eläke- ja sosiaaliturva, vakuutukset ja turvallisuusasioista.

Mukana jakamassa kokemuksiaan:

Akatemiatutkija Eija Laakkonen, Liikuntatieteellinen tdk

Tutkijatohtori Carita Lindstedt-Kareksela, Bio- ja ympäristötieteiden laitos

Professori Leena Lindström, Bio- ja ympäristötieteiden laitos

Tutkijatohtori Annukka Näyhä, Kauppakorkeakoulu

Neuvoja antamassa henkilöstöasiantuntija Sari Korkia-aho ja tutkimus- ja innovaatiopalvelujen tutkimusrahoituksen asiantuntijoita.

Tällä kertaa järjestämme tilaisuuden suomenkielisenä.

Ilmoittauduthan Korpissa: https://korppi.jyu.fi/kotka/r.jsp?course=225810

 

https://korppi.jyu.fi/kotka/r.jsp?course=225810

Lisätietoja

Tutkimusrahoituksen asiantuntija Satu Huhtala
satu.m.huhtala@jyu.fi
0400-248085
Tutkimus- ja innovaatiopalvelut
kuuluu seuraaviin kategorioihin: