Voiko tieteellä vaikuttaa – ja pitääkö?

Alkamisaika: perjantai 16. helmikuuta 2018, 16.30

Päättymisaika: perjantai 16. helmikuuta 2018, 18.00

Paikka: Seminaarinmäki, Yliopiston kirjasto, Cafe Libri

Julkisissa keskusteluissa ovat viime aikoina usein päässeet jylläämään vaihtoehtoiset faktat ja jopa valeuutiset. Tutkitun tiedon asema päätöksenteon tukena horjuu. Mitä oikein pitäisi tehdä? Millaiset ovat tutkijoiden ja toimittajien roolit – ja velvollisuudet?

Aiheesta keskustellaan Jyväskylän yliopiston kirjastossa Cafe Librissä perjantaina 16.2.2018 klo 16.30–18 järjestettävässä paneelikeskustelussa.

Keskustelijat:

• Janne Kotiaho, ekologian professori
  • Johanna Mappes, evoluutioekologian professori
  • Mikko Jakonen, politiikan tutkija ja Jyväskylän yliopiston tieteentekijöiden liiton puheenjohtaja
  • Miikka Kimari, viestintäpäällikkö, Jyväskylän yliopistosta
  • Elina Leskinen, tiedottaja, Jyväskylän yliopistosta
  • Jukka Koivula, Maaseudun tulevaisuuden toimittaja ja Journalistiliiton paikallisosaston puheenjohtaja

Keskustelua johtaa freelance-tiedetoimittaja Mari Heikkilä.

Ennen tilaisuutta on samassa tilassa kahvitarjoilu, alkaen klo 16. Tervetuloa!

Ilmoittautumiset 12.2. mennessä:

Tilaisuuden järjestävät Suomen Tiedetoimittajien liitto, Suomen tietokirjailijat, Journalistiliiton Keski-Suomen paikallisosasto, Jyväskylän yliopiston tieteentekijät sekä Jyväskylän yliopisto.

kuuluu seuraaviin kategorioihin: