Ajankohtaista

Ikääntymisen ja hoivan tutkimuksen huippuyksikön avausseminaari

Alkamisaika: perjantai 02. maaliskuuta 2018, 12.00

Päättymisaika: perjantai 02. maaliskuuta 2018, 16.00

Paikka: Sali 116, Unioninkatu 35, Helsinki

Paikka: sali 116, Unioninkatu 35, Helsinki

 

Avausseminaarissa esitellään Ikääntymisen ja hoivan tutkimuksen huippuyksikön tutkimusryhmät ja tutkimustoiminta. Sen lisäksi siinä julkaistaan NORDCARE-seurantatutkimuksen tulokset, joissa vertaillaan vanhustyön olosuhteiden muuttumista Suomessa kymmenen vuoden ajanjaksolla sekä tehdään vertailuja muihin Pohjoismaihin. Yksi tarkasteltava asia muiden joukossa on laitosmaisten palvelujen henkilökuntamitoitus. Tulosten pohjalta käydään paneelikeskustelu, jossa panelisteina ovat neuvotteleva virkamies Satu Karppanen Sosiaali- ja terveysministeriöstä, puheenjohtaja Silja Paavola Suomen lähi- ja perushoitajaliitosta, johtaja Risto Kortelainen Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymästä sekä tutkimuspäällikkö Timo Sinervo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta. Avausseminaarin ulkomaisena puhujana on professori Marta Szebehely Tukholman yliopistosta. Hän tarkastelee puheenvuorossaan Ruotsin vanhustenhoidon yksityistämisestä syntyneitä kokemuksia, joista sote-Suomen on syytä ottaa oppia. 

Ohjelma:

klo 12.00 Avaus: CoE AgeCaren johtaja Teppo Kröger ja varajohtaja Sirpa Wrede

klo 12.15 Huippuyksikön tutkimusryhmät esittäytyvät: professori Teppo Kröger, professori Marja Jylhä, dosentti Outi Jolanki, dosentti Sirpa Wrede, akatemiatutkija Sakari Taipale sekä tutkimusryhmien jäsenet

klo 13.30 Professori Marta Szebehely: “Nordic eldercare in the time of privatization: Experiences from Sweden”

klo 14.15 NORDCARE-tutkimushankkeen tulosten julkaisu

klo 14.45 Paneeli: Hoivatyön kriisi?

Panelisteina: neuvotteleva virkamies Satu Karppanen (STM), puheenjohtaja Silja Paavola (SuPer), johtaja Risto Kortelainen (Essote) ja tutkimuspäällikkö Timo Sinervo (THL).

klo 16.00 Tilaisuus päättyy

Ilmoittautuminen 28.2.2018 mennessä tästä.

http://bit.ly/2rDsF5a

Lisätietoja

Emilia Leinonen
emilia.a.leinonen@jyu.fi
0503771376
kuuluu seuraaviin kategorioihin: